Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35267
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorДробинський, О. Г.-
dc.date.accessioned2025-08-18T10:31:01Z-
dc.date.available2025-08-18T10:31:01Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationДробинський, О. Г. Організація виробництва капсул цукрознижувальної дії з рослинними екстрактами : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Філіпцова. - Харків, 2025. - 59 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35267-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена організації виробництва твердих желатинових капсул цукрознижувальної дії на основі екстракту перикарпію квасолі, екстракту листя чорниці та таурину. У роботі представлено аналіз капсул як лікарської форми, наведена характеристика діючих речовин. Розроблено матеріальний баланс, технологічну та апаратурну схеми виробництва, визначено критичні параметри технологічного процесу капсул. Особливу увагу приділено екологічним аспектам виробництва т. Робота складається з вступу, чотирьох розділів, графічних матеріалів, висновків, списку літератури з 31 джерел та додатків. Загальний обсяг роботи становить 59 сторінок, містить 5 рисунків, 11 таблиць та 2 креслення формату А1.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification paper is devoted to the organization of the production of hard gelatin capsules with hypoglycemic action based on kidney bean pericarp extract, bilberry leaf extract, and taurine. The paper presents an analysis of capsules as a dosage form and describes the characteristics of the active substances. The material balance, technological and equipment schemes of production have been developed, and the critical parameters of the capsule manufacturing process have been determined. Particular attention is paid to the environmental aspects of production The work consists of an introduction, four chapters, graphic materials, conclusions, a list of 31 references, and appendices. The total volume of the paper is 59 pages, including 5 figures, 11 tables, and 2 A1-format drawings.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectкапсулиuk_UA
dc.subjectцукрознижувальна діяuk_UA
dc.subjectекстракт квасоліuk_UA
dc.subjectекстракт чорниціuk_UA
dc.subjectтауринuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.subjectматеріальний балансuk_UA
dc.subjectcapsulesuk_UA
dc.subjecthypoglycemic actionuk_UA
dc.subjectkidney bean extractuk_UA
dc.subjectbilberry extractuk_UA
dc.subjecttaurineuk_UA
dc.subjectproduction technologyuk_UA
dc.subjectmaterial balanceuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleОрганізація виробництва капсул цукрознижувальної дії з рослинними екстрактамиuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the production of sugar-lowering capsules with plant extractsuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.