Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35277
Название: Організація виробництв блакитного сиру Дор блю
Другие названия: Organization of production of Dor blue blue cheese
Авторы: Рогачова, Є. Є.
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Біотехнологія;блакитний сир;Дорблю;технологічний процес;біосинтез;матеріальний баланс;біологічний агент;технологічне обладнання;blue cheese;Dorblu;technological process;biosynthesis;material balance;biological agent;environmental aspects;critical parameters;technological equipment;economic efficiency;КР-2025
Дата публикации: июн-2025
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Рогачова, Є. Є. Організація виробництв блакитного сиру Дор блю : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Філіпцова. - Харків, 2025. - 70 с.
Краткий осмотр (реферат): У роботі представлено дослідження з удосконалення технології виробництва блакитного сиру типу «Дорблю». Розглянуто сучасні підходи до виготовлення цього виду продукції, проведено аналіз характеристик готового продукту, сировини, матеріалів, напівпродуктів та біологічного агенту, які є ключовими елементами процесу. Значна увага приділяється біосинтезу цільового продукту, зокрема використанню біотехнологічних методів для досягнення високої якості та стабільності сиру. У технологічній частині детально розраховано матеріальний баланс, виконано обґрунтування вибору технологічного обладнання, описано процес виробництва та представлені виробничі схеми. Також акцент зроблено на визначенні критичних параметрів, що впливають на якість продукції, та екологічних аспектах виробничої діяльності. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, графічних матеріалів, висновку та списку використаної літератури із 23 найменувань. Загальний обсяг роботи – 72 сторінок, 4 рисунків, 8 таблиць, 6 креслень формату А1
The study focuses on Organization of production of Dor blue blue cheese type. An analytical review of modern approaches to the production of this type of cheese is presented. The analysis includes the characteristics of the final product, raw materials, auxiliary materials, semi-finished products, and the biological agent, which are the key elements of the process. Special attention is given to the biosynthesis of the target product, particularly the use of biotechnological methods to achieve high quality and stability of the cheese. The technological section includes a detailed calculation of the material balance, justification for selecting technological equipment, a description of the production process, and production flow diagrams. Emphasis is also placed on identifying critical parameters affecting product quality and the environmental aspects of production activities. The paper consists of an introduction, ten sections, graphical materials, conclusions, and a bibliography containing 23 sources. The total length of the work is 72 pages, including 4 figures, 8 tables, and 6 A1-format drawings.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35277
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.