Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35558
Название: Особливості організації виробництва обліпихової олії
Авторы: Мельник, Ю. М.
Січкар, А. А.
Ключевые слова: організація виробництва;обліпихова олія
Дата публикации: 2025
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Мельник, Ю. М. Особливості організації виробництва обліпихової олії / Ю. М. Мельник, А. А. Січкар // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C.270-272.
Краткий осмотр (реферат): Обліпихова олія є високоякісним продуктом, що широко застосовується у харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості. Завдяки своєму унікальному складу, що включає каротиноїди, вітаміни A, E, K, C, жирні кислоти та антиоксиданти, вона має значні корисні властивості. Обліпихову олію можна включати до складу комбінованих дієтичних добавок у формі м’яких желатинових капсул або медичних виробів у формі супозиторіїв з живими культурами мікроорганізмів Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus plantarum, що виявляють взаємодоповнювальну дію в профілактиці і лікуванні захворювань, які супроводжуються порушеннями складу мікрофлори. Попит на натуральні та органічні продукти постійно зростає, що робить виробництво обліпихової олії перспективним напрямком. Україна має сприятливі кліматичні умови для вирощування обліпихи, що дозволяє розвивати власне виробництво олії без значної залежності від імпорту. Водночас для ефективної організації такого виробництва необхідно враховувати сучасні технологічні підходи, екологічні аспекти та економічну доцільність
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35558
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 270-272.pdf220,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.