Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/366
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ковальова, А. М. | - |
dc.contributor.author | Сидора, Н. В. | - |
dc.contributor.author | Kovalyova, A. M. | - |
dc.contributor.author | Sidora, N. V. | - |
dc.date.accessioned | 2011-06-08T13:19:31Z | - |
dc.date.available | 2011-06-08T13:19:31Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Ковальова, А. М. Хімічне дослідження ліпофільних фракцій плодів видів роду Crataegus L. / А. М. Ковальова, Н. В. Сидора // Вісник фармації. - 2006. - № 4. - С. 8-12. | en_US |
dc.identifier.issn | 1562-7241 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/366 | - |
dc.description.abstract | Представлені результати дослідження ліпофільної фракції плодів 5 видів глодів: C.сanadensis, C.mollis, C.densiflora, C.submollis, C.flabellatа. Визначено кількісний вміст ліпофільних фракцій в рослинній сировині, який становить 0,57-9,02%. Хроматографічними методами в сировині ідентифіковано хлорофіли та каротиноїди. Спектрофотометричним методом визначено кількісний вміст каротиноїдів, який становить (мг%): C.canadensis — 9,8, C.mollis — 10,2, C.densiflora — 8,3, C.submollis — 11, C.flabellatа — 9,5. Методом газової хроматографії визначено якісний склад та кількісний вміст вільних жирних кислот. У плодах ідентифіковано 11 жирних кислот | en_US |
dc.description.abstract | The results of the lipophilic fractions study from 5 species of hawthorn: C.сanadensis, C.mollis, C.densiflora, C.submollis, C.flabellatа are given. The quantitative content of the lipophilic fractions in the plant raw material has been determined and equals 0.57-9.02%. By the methods of chromatography the chlorophylls and carotenoids have been identified in the raw material. By the specrophotometric method the quantitative content of carotenoids has been established. It consists of C.canadensis — 9.8, C.mollis — 10.2, C.densiflora — 8.3, C.submollis — 11, C.flabellatа — 9.5. By the gas chromatography the qualitative composition and the quantitative content of free fatty acids have been determined. In fruits eleven fatty acids have been identified. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | глід | en_US |
dc.subject | ліпофільна фракція | en_US |
dc.subject | каротиноїди | en_US |
dc.subject | жирні кислоти | en_US |
dc.subject | hawthorn | en_US |
dc.subject | lipophilic fraction | en_US |
dc.subject | carotenoids | en_US |
dc.subject | fatty acids | en_US |
dc.title | Хімічне дослідження ліпофільних фракцій плодів видів роду Crataegus L. | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
08-12.pdf | 122,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.