Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/366
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКовальова, А. М.-
dc.contributor.authorСидора, Н. В.-
dc.contributor.authorKovalyova, A. M.-
dc.contributor.authorSidora, N. V.-
dc.date.accessioned2011-06-08T13:19:31Z-
dc.date.available2011-06-08T13:19:31Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationКовальова, А. М. Хімічне дослідження ліпофільних фракцій плодів видів роду Crataegus L. / А. М. Ковальова, Н. В. Сидора // Вісник фармації. - 2006. - № 4. - С. 8-12.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/366-
dc.description.abstractПредставлені результати дослідження ліпофільної фракції плодів 5 видів глодів: C.сanadensis, C.mollis, C.densiflora, C.submollis, C.flabellatа. Визначено кількісний вміст ліпофільних фракцій в рослинній сировині, який становить 0,57-9,02%. Хроматографічними методами в сировині ідентифіковано хлорофіли та каротиноїди. Спектрофотометричним методом визначено кількісний вміст каротиноїдів, який становить (мг%): C.canadensis — 9,8, C.mollis — 10,2, C.densiflora — 8,3, C.submollis — 11, C.flabellatа — 9,5. Методом газової хроматографії визначено якісний склад та кількісний вміст вільних жирних кислот. У плодах ідентифіковано 11 жирних кислотen_US
dc.description.abstractThe results of the lipophilic fractions study from 5 species of hawthorn: C.сanadensis, C.mollis, C.densiflora, C.submollis, C.flabellatа are given. The quantitative content of the lipophilic fractions in the plant raw material has been determined and equals 0.57-9.02%. By the methods of chromatography the chlorophylls and carotenoids have been identified in the raw material. By the specrophotometric method the quantitative content of carotenoids has been established. It consists of C.canadensis — 9.8, C.mollis — 10.2, C.densiflora — 8.3, C.submollis — 11, C.flabellatа — 9.5. By the gas chromatography the qualitative composition and the quantitative content of free fatty acids have been determined. In fruits eleven fatty acids have been identified.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectглідen_US
dc.subjectліпофільна фракціяen_US
dc.subjectкаротиноїдиen_US
dc.subjectжирні кислотиen_US
dc.subjecthawthornen_US
dc.subjectlipophilic fractionen_US
dc.subjectcarotenoidsen_US
dc.subjectfatty acidsen_US
dc.titleХімічне дослідження ліпофільних фракцій плодів видів роду Crataegus L.en_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
08-12.pdf122,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.