Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798
Название: Поліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресу
Авторы: Вороніна, Л. М.
Загайко, А. Л.
Самохін, А. С.
Алексеева, Л. М.
Воронина, Л. Н.
Загайко, А. Л.
Самохин, А. С.
Алексеева, Л. М.
Voronina, L. N.
Zagayko, A. L.
Samokhin, A. S.
Alexeyeva, L. M.
Ключевые слова: антиоксиданти;оксидативний стрес;поліфеноли
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Вороніна, Л. М. Поліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресу / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, А. С. Самохін, Л. М. Алексеева // Клінічна фармація. - 2004. - № 2. - С. 36-37.
Краткий осмотр (реферат): За умов сучасності пошук можливих шляхів корекції оксидативних пошкоджень органів і тканин, зокрема печінки, є однією з пріоритетних задач біологічних, медичних тц, фармацевтичних наук. Оскільки печінка є центральним органом обміну речовин, а перекисне окислення істотно порушує ці процеси, було важливо дослідити вплив поліфенольних екстрактів Виноград^ культурного на процеси пероксидації в печінці за умов розвитку оксидативного стресу, викликаного виведенням іонів кобальту. Введення щурам сублетальних доз хлориду кобальту створює в печінщ картину, типову для оксидативного стресу. При цьому введення тваринам лише поліфенольних Екстрактів винограду не впливало на показники ПОЛ, що вказує на безпечність цих комплексів. Профілактичне введення тваринам поліфенольних екстрактів винограду "Поліфен" та "Еноант" при оксидативному стресі знижувало кількість продуктів ПОЛ. Нормалізувався рівень відновленого глутатіону, зростав вміст а-токоферолу. Екстракт "Поліфен" мав дещо краще виражені антиоксидантні властивості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
36-37(1).pdf138,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.