Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/5257
Title: Вплив жовчних кислот на процеси травлення
Other Titles: Влияние желчных кислот на процессы пищеварения
Effect of bile acids on digestion
Authors: Стремоухов, О. О.
Стремоухов, А. А.
Stremoukhov, O. O.
Keywords: жовч;жовчні кислоти;білки;ферменти;желчь;желчные кислоты;белки;ферменты;bile;bile acids;proteins;enzymes
Issue Date: 2013
Bibliographic description (Ukraine): Стремоухов, О. О. Вплив жовчних кислот на процеси травлення / О. О. Стремоухов // Запорожский медицинский журнал. - 2013. - № 6. - С. 47-49.
Abstract: Наведено результати вивчення впливу глікопротеїнового комплексу жовчі на емульгування жирів і рухову активність шлунково-киш- кового тракту. Визначено вміст жовчних кислот, ферментів та амінокислот. Встановлено дози, що помірно активують рухову активність мускулатури тонкого та товстого кишечника.
Представлены результаты изучения влияния гликопротеинового комплекса желчи на эмульгирование жиров и двигательную актив- ность желудочно-кишечного тракта. Определено содержание желчных кислот, ферментов и аминокислот. Установлены дозы, которые умеренно активируют двигательную активность мускулатуры тонкого и толстого кишечника.
The paper presents results on the effect of glycoprotein complex bile emulsifi cation of fats and motor activity of the gastrointestinal tract. The content of bile acids, enzymes and amino acids was studied. Doses that moderately activates the motor activity of muscles and small intestine were indicated.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/5257
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20811-32642-1-SM.pdf329,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.