Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6307
Title: Дослідження жирних кислот листя поширених сортів м’яти перцевої Mentha piperita L.
Other Titles: ИССЛЕДОВАНИЕ ЖИРНЫХ КИСЛОТ ЛИСТЬЕВ РАСПРОСТРАНЕННЫХ СОРТОВ МЯТЫ ПЕРЕЧНОЙ MENTHA PIPERITA L.
STUDY OF FATTY ACID LEAVES PREVALENT SORTS OF PEPPERMINT MENTHA PIPERITA L.
Authors: Андріанов, К. В.
Федченкова, Ю. А.
Хворост, О. П.
Андрианов, К. В.
Федченкова, Ю. А.
Хворост, О. П.
Andrianov, K. V.
Fedchenkova, Yu. A.
Khvorost, O. P.
Keywords: Mentha piperita;листя;сорт «Чорнолиста»;сорт «Згадка»;жирні кислоти;хромато-мас-спектрометричне визначення;листья;сорт «Чорнолиста»;сорт «Згадка»;жирные кислоты;хромато-масс-спектрометрическое определение;leaves;variety "Chornolista";variety "Zgadka";fatty acids;chromatography - mass spectrometric determination
Issue Date: 2014
Bibliographic description (Ukraine): Андріанов К. В. Дослідження жирних кислот листя поширених сортів м’яти перцевої Mentha piperita L. / К. В. Андріанов, Ю. А. Федченкова, О. П. Хворост // Фармацевтичний часопис. - 2014. - № 2. - С. 18-20.
Abstract: в листі двох сортів м'яти перцевої Mentha piperita L. визначено якісний склад та кількісний вміст жирних кислот хромато-мас-спектрометричним методом. Визначено наявність загалом 16 речовин, з яких у зразках містилося, відповідно, 12 та 15 сполук. У кількісному відношенні домінували ненасичені жирні кислоти, з індивідуальних сполук - пальмітинова, ліноленова, лінолева кислоти. Загальний вміст жирних кислот у листі сорту «Чорнолиста» склав 7507,82 мг/кг, сорту «Згадка» - 8273,88 мг/кг.
в листьях двух сортов мяты перечной Mentha piperita L. определен качественный состав и количественное содержание жирных кислот хромато-масс-спектрометрическим методом. Обнаружено наличие 16 веществ, из которых в образцах содержалось, соответственно, 12 и 15 соединений. В количественном отношении доминировали ненасыщенные жирные кислоты, из индивидуальных соединений - пальмитиновая, линоленовая, линолевая кислоты. Общее содержание жирных кислот в листьях сорта «Чернолистая» равно 7507,82 мг / кг, сорта «Згадка» - 8273,88 мг / кг.
leaves 2 varieties of peppermint Mentha piperita L. qualitative and quantitative composition of the fatty acids chromatography - mass - spectrometric method was defined. 16 revealed the presence of substances from which samples 12 and 15 compounds was contained. Quantitatively dominated unsaturated fatty acids of the individual compounds - palmitic, linolenic and linoleic acids. The total fatty acid in leaves varieties "Chernolistaya" is 7507.82 mg / kg, varieties "Zgadka" - 8273.88 mg / kg content
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6307
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
андрианов-Phch_2014_2_5.pdf152,7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.