Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6519
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorЦубанова, Н. А.-
dc.contributor.authorЦубанова, Е. С.-
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorЦубанова, Н. А.-
dc.contributor.authorЦубанова, Э. С.-
dc.contributor.authorZagayko, А. L.-
dc.contributor.authorTsubanova, N. A.-
dc.contributor.authorTsubanova, E. S.-
dc.date.accessioned2015-05-27T11:50:38Z-
dc.date.available2015-05-27T11:50:38Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЗагайко, А. Л. Дослідження впливу комплексу поліфенолів винограду культурного за умов експериментальної глутаматної ексайтотоксичності / А. Л. Загайко, Н. А. Цубанова, Е. С. Цубанова // Український біофармацевтичний журнал. - 2015. - № 1. - С. 39-42.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6519-
dc.description.abstractНаведені результати впливу комплексу поліфенолів винограду культурного на перебіг експерименталь- ної глутаматної ексайтотоксичності у щурів. Встановлено, що глутаматна ексайтотоксичність харак- теризується суттєвим порушенням функціональної активності ЦНС, розвитком оксидативного стрессу та порушенням гормонального фону. Додавання до харчового раціону концентрату поліфенолів виногра- ду у дозі 90 мг/кг зменшувало прояви ексайтотоксичності. Всі досліджувані показники ЦНС, локомотор- но-дослідницька активність та вегетативні реакції знаходились у межах фізіологічної норми. Введення концентрату поліфенолів винограду нормалізувало прооксидантно-антиоксидантний баланс та сприяло зниженню рівня кортикостерону.en_US
dc.description.abstractПриведены результаты изучения активности комплекса полифенолов винограда культур- ного на фоне экспериментальной глутаматной эксайтотоксичности у крыс. Установлено, что глутаматная эксайтотоксичность характеризуется значительными нарушениями функциональ- ной активности ЦНС, развитием оксидативного стресса и изменениями гормонального фона. Введение в пищевой рацион концентрата полифенолов винограда в дозе 90 мг/кг уменьшало проявления эксайтотоксичности. Все изучаемые показатели центральной нервной системы: локомоторно-исследовательская активность, вегетативные реакции находились в границах физиологической нормы. Введение концентрата полифенолов винограда нормализовало про- оксидантно-антиоксидантный баланс и способствовало снижению уровня кортикостерона.en_US
dc.description.abstractThe paper presents the results of a study of activity the complex polifenols from grapes cultural background of the experimental exsaytotoxicity caused by monosodium glutamate in rats. It has been established that glutamate exsaytotoxicity is characterized by signi icant impairments in functional activity of the central nervous system, the development of oxidative stress and pathological hormonal changes. Introduction to the diet of concentrate the complex polifenols from grapes in a dose of 90 mg/kg reduced the manifestations of exsaytotoxicity. All the studied parameters of the central nervous system: research locomotor activity, autonomic reactions were in the range of physiological norm. The complex polifenols from grapes introduced on background of the experimental exsaytotoxicity caused by monosodium glutamate contributed normalization prooxidant-antioxidant balance and contributed reduction corticosterone level.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectексайтотоксичністьen_US
dc.subjectглутамат натріюen_US
dc.subjectБАР виноградуen_US
dc.subjectэксайтотоксичностьen_US
dc.subjectглутамат натрияen_US
dc.subjectБАВ виноградаen_US
dc.subjectexsaytotoxicityen_US
dc.subjectmonosodium glutamateen_US
dc.subjectpolifenols from grapes culturalen_US
dc.titleДослідження впливу комплексу поліфенолів винограду культурного за умов експериментальної глутаматної ексайтотоксичностіen_US
dc.title.alternativeИзучение влияния комплекса полифенолов винограда культурного на фоне экспериментальной глутаматной эксайтотоксичностиen_US
dc.title.alternativeStudy of influence of complex polifenols from grapes cultural on background of the experimental eksaytotoxicity caused by monosodium glutamateen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини
Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Страницы из UBFZh1-15-3-6.pdf281,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.