Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/7941
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтрус, О. Є.-
dc.contributor.authorСтрус, О. Е.-
dc.contributor.authorStrus, O. Y.-
dc.contributor.authorПоловко, Н. П.-
dc.contributor.authorПоловко, Н. П.-
dc.contributor.authorPolovko, N. P.-
dc.date.accessioned2015-12-03T07:27:39Z-
dc.date.available2015-12-03T07:27:39Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationСтрус, О. Є. Дослідження технологічних властивостей сапропелю / О. Є. Струс, Н. П. Половко // Зб. наук. праць співробіт. НМАПО ім. П.Л.Шупика. - 2015. – Вип. XXIV, кн.4. – С. 336-341.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/7941-
dc.description.abstractДослідження технологічних властивостей сапропелю родовища Прибич Шацького району Волинської області. Дослідження проводили для сапропелю з вологістю 3, 20, 36, 55 та 74%. Форму і характер поверхні визначали за допомогою мікроскопа Item PB – 2610, вологовміст – на вологомірі Sartorius MA-150, фракційний склад за методикою ДФУ, технологічні параметри (питому, об’ємну, насипну масу, кут природного укосу тощо) сапропелю визначали та розраховували за методиками, наведеними у спеціальній літературі. Мікроскопічні дослідження показали, що має аморфну колоїдальну структуру з рослинними залишками. Фракційний склад сапропелю залежить від вологості, так нативний сапропель з вологістю 74% включає близько 15% фракції понад 1,0 мм, а 85% - 2,0 мм. При вологовмісті менше 45% він втрачає здатність до змочування. Експериментально визначено, що технологічні властивості сапропелю залежать від вологовмісту сировини. Вивчено технологічні властивості сапропелю родовища Прибич. Встановлена залежність технологічних властивостей від вологості сировини.en_US
dc.description.abstractThe purpose of the work was to research technological properties of sapropel of deposits Prybych (Shatsk district, Volyn region). The study was conducted for sapropel with water content 3, 20, 36, 55 and 74%. The form and nature of the surface was determined using a microscope Item PB - 2610, water content by hygrometer Sartorius MA-150, fractional composition by the method of the Ukrainian State Pharmacopeia, technological parameters of sapropel (specific, volume, and bulk weights, angle of repose, etc) were determined and calculated by methods given in the literature.Microscopic studies have shown that sapropel has a colloidal amorphous structure with herbal residues. Fractional composition of sapropel depends on the water content. For instance, the native sapropel with water content of 74% includes 15 % fractions over 1.0 mm, and 85% - 2.0 mm. When water content less than 45% it loses its ability to be wet. It was experimentally established that technological properties of sapropel depended on the water content of raw materials. The technological properties of sapropel from deposits Prybych were studied. The dependence of the technological properties on water content of raw materials were established.en_US
dc.description.abstractИсследование технологических свойств сапропеля месторождения Прибич Шацкого района Волынской области. Исследовали сапропель с влажностью 3, 20, 36, 55 и 74%. Форму и характер поверхности определяли с помощью микроскопа Item PB - 2610, влажность – на влагомере Sartorius MA-150, фракционный состав по методике ГФУ, технологические параметры (удельную, объемную, насыпную массу, угол естественного откоса и т. п) сапропеля определяли и рассчитывали по методикам, приведенным в специальной литературе. Микроскопические исследования показали, что сапропель имеет аморфную коллоидную структуру с растительными остатками. Фракционный состав зависит от влажности, так нативный сапропель с влажностью 74% содержит около 15% фракции более 1,0 мм, а 85% - 2,0 мм. При влагосодержании менее 45% он теряет способность к смачиванию. Экспериментально установлено, что технологические свойства сапропеля зависят от влагосодержания сырья. Изучены технологические свойства сапропеля месторождения Прибич. Установлена зависимость технологических свойств от влажности сырья.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЗбірник наукових праць співробітників НМАПО імені П. Л. Шупикаen_US
dc.subjectсапропельen_US
dc.subjectтехнологічні властивостіen_US
dc.subjectsapropelen_US
dc.subjecttechnological propertiesen_US
dc.subjectсапропельen_US
dc.subjectтехнологические свойстваen_US
dc.titleДослідження технологічних властивостей сапропелюen_US
dc.title.alternativeThe study technological properties of sapropelen_US
dc.title.alternativeИсследование технологических свойств сапропеляen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
54.PDF345,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.