Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/858
Title: Вивчення залежності фракційного складу порошків вівса та висівок пшеничних від низьких значень температури в процесі їх подрібнення
Authors: Спиридонов, С. В.
Spyrydonov, S. V.
Keywords: порошки;овес;пшениця;powders;oat;wheat;пшеница
Issue Date: 2011
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Спиридонов, С. В. Вивчення залежності фракційного складу порошків вівса та висівок пшеничних від низьких значень температури в процесі їх подрібнення / С. В. Спиридонов // Вісник фармації. - 2011. - № 1. - С. 23-25.
Abstract: У роботі розглянута доцільність застосування подрібнення порошку вівса і висівок пшеничних при низьких температурах. Показано, що низькотемпературна обробка вказаної сировини підвищує її крихкість, сприяє як зменшенню розміру часток, так і збільшенню відсоткового виходу дрібних фракцій при зниженні температурного порогу.
Expediency of using grinding of oats and wheat bran powders in cryogenic temperature is considered in the article. It has been shown that low temperature processing of the raw material mentioned increases its fragility, promotes reduction of particles size and increase of percent yeild of fine fractions when lowering the temperature threshold.
В работе рассмотрена целесообразность использования измельчения порошков овса и отрубей пшеничных при низких температурах. Показано, что низкотемпературная обработка указанного сырья повышает его хрупкость, способствует как уменьшению размера частиц, так и увеличению процентного выхода мелких фракций при понижении температурного порога.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/858
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВФ_2011_№1_23-25.pdf86,33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.