Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/864
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКошовий, О. М.-
dc.contributor.authorЗайцев, Г. П.-
dc.contributor.authorКовальова, А. М.-
dc.contributor.authorКомісаренко, А. М.-
dc.contributor.authorKoshoviy, O. M.-
dc.contributor.authorZaytsev, G. P.-
dc.contributor.authorKovaleva, A. M.-
dc.contributor.authorKomisarenko, A. M.-
dc.date.accessioned2012-01-18T12:02:38Z-
dc.date.available2012-01-18T12:02:38Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationАмiнокислотний та цукровий склад спиртового екстракту з листя шавлiї лiкарської / О. М. Кошовий, Г. П. Зайцев, А. М. Ковальова, А. М. Комісаренко // Вісник фармації. - 2011. - № 1. - С. 49-52.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/864-
dc.description.abstractДосліджено амінокислотний та цукровий склад спиртового екстракту листя шавлії лікарської, зокрема ідентифіковано 11 вільних та 13 зв'язаних амінокислот, шість з яких є незамінними — треонін, валін, ізолейцин, лейцин, фенілаланін і аргінін, та 4 моноцукри — глюкоза, галактоза, рамноза та арабіноза. У спиртовому екстракті листя шавлії лікарської встановлено вміст вільних (0,15%) та зв'язаних амінокислот (0,41%), моноцукрів (4,2%), вміст яких після гідролізу збільшується до 5,2%.en_US
dc.description.abstractThe amino acid and sugar composition of the alcoholic extract from Salvia officinalis L. leaves has been studied. In particular, 11 free and 13 fixed amino acids, six of them are essential — threonine, valine, isoleucine, leucine, phenylalanine and arginine, as well as 4 monosugars — glucose, galactose, rhamnose and arabinose have been identified. In the extract from Salvia officinalis L. leaves the composition of free (0.15%) and fixed amino acids (0.41%), monosugars (4.2%), which content after hydrolysis increases to 5.2%, has been determined.en_US
dc.description.abstractИсследованы аминокислотный и сахарный состав спиртового экстракта листьев шалфея лекарственного, в частности идентифицировано 11 свободных и 13 связанных аминокислот, шесть из которых являются незаменимыми — треонин, валин, изолейцин, лейцин, фенилаланин и аргинин, и 4 моносахарида — глюкоза, галактоза, рамноза и арабиноза. В спиртовом экстракте листьев шалфея лекарственного установлено содержание свободных (0,15%) и связанных аминокислот (0,41%), моносахаридов (4,2%), содержание которых после гидролиза увеличивается до 5,2%.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectшавліяen_US
dc.subjectамінокислотиen_US
dc.subjectнастойкиen_US
dc.subjectamino acidsen_US
dc.subjectSalvia officinalis L.en_US
dc.subjecttincturesen_US
dc.subjectшалфейen_US
dc.subjectаминокислотыen_US
dc.titleАмiнокислотний та цукровий склад спиртового екстракту з листя шавлiї лiкарськоїen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
49-52.pdf117 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.