Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКовальов, С. В.-
dc.contributor.authorКовальов, В. М.-
dc.contributor.authorБезугла, О. М.-
dc.contributor.authorKovalyov, S. V.-
dc.contributor.authorKovalyov, V. M.-
dc.contributor.authorBezuygla, O. M.-
dc.date.accessioned2012-01-20T16:37:04Z-
dc.date.available2012-01-20T16:37:04Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationКовальов, С. В. Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. / С. В. Ковальов, В. М. Ковальов, О. М. Безугла // Вісник фармації. - 2011. - № 2. - С. 41-44.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879-
dc.description.abstractНаведені результати вивчення амінокислотного та елементного складу досліджених зразків трави квасолі. Вивчено якісний склад та кількісний вміст амінокислот. Ідентифіковано 16 амінокислот, 7 з яких належать до незамінних. Домінуючими є глутамінова та аспарагінова кислоти, фенілаланін, валін, метіонін, аланін, гліцин, лейцин. Встановлена також наявність 19 макро- та мікроелементів у сировині, відмічений високий вміст кальцію, калію, магнію та кремнію.en_US
dc.description.abstractThe aminoacid and element content has been studied in 5 species of bean grass. The qualitative and quantitative compositions of aminoacids have been studied. 16 aminoacids have been identified; 7 of them are essential ones. Glutamic and aspartic acids, phenylalanine, valine, methionine, alanine, glycine, leucine pre¬vail. 19 macro- and microelements have been found in the raw material. The high content of calcium, potassium, magnesium and silicon has been determined.en_US
dc.description.abstractПриведены результаты изучения аминокислотного и элементного состава исследуемых образцов травы фасоли. Изучен качественный и количественный аминокислотный состав. Идентифицировано 16 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Доминирующие — глутаминовая и аспарагиновая кислоты, фенилаланин, валин, метионин, аланины, глицин, лейцин. Установлено наличие 19 макро-и микроэлементов в сырье, отмечено высокое содержание кальция, калия, магния и кремния.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectквасоляen_US
dc.subjectамінокислотиen_US
dc.subjectмінералиen_US
dc.subjectPhaseolus L.en_US
dc.subjectamino acidsen_US
dc.subjectmineralsen_US
dc.subjectфасольen_US
dc.subjectаминокислотыen_US
dc.subjectминералыen_US
dc.titleАмінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L.en_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
41-44.pdf99,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.