Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879
Назва: Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L.
Автори: Ковальов, С. В.
Ковальов, В. М.
Безугла, О. М.
Kovalyov, S. V.
Kovalyov, V. M.
Bezuygla, O. M.
Теми: квасоля;амінокислоти;мінерали;Phaseolus L.;amino acids;minerals;фасоль;аминокислоты;минералы
Дата публікації: 2011
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Ковальов, С. В. Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. / С. В. Ковальов, В. М. Ковальов, О. М. Безугла // Вісник фармації. - 2011. - № 2. - С. 41-44.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати вивчення амінокислотного та елементного складу досліджених зразків трави квасолі. Вивчено якісний склад та кількісний вміст амінокислот. Ідентифіковано 16 амінокислот, 7 з яких належать до незамінних. Домінуючими є глутамінова та аспарагінова кислоти, фенілаланін, валін, метіонін, аланін, гліцин, лейцин. Встановлена також наявність 19 макро- та мікроелементів у сировині, відмічений високий вміст кальцію, калію, магнію та кремнію.
The aminoacid and element content has been studied in 5 species of bean grass. The qualitative and quantitative compositions of aminoacids have been studied. 16 aminoacids have been identified; 7 of them are essential ones. Glutamic and aspartic acids, phenylalanine, valine, methionine, alanine, glycine, leucine pre¬vail. 19 macro- and microelements have been found in the raw material. The high content of calcium, potassium, magnesium and silicon has been determined.
Приведены результаты изучения аминокислотного и элементного состава исследуемых образцов травы фасоли. Изучен качественный и количественный аминокислотный состав. Идентифицировано 16 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Доминирующие — глутаминовая и аспарагиновая кислоты, фенилаланин, валин, метионин, аланины, глицин, лейцин. Установлено наличие 19 макро-и микроэлементов в сырье, отмечено высокое содержание кальция, калия, магния и кремния.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
41-44.pdf99,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.