Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879
Назва: | Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. |
Автори: | Ковальов, С. В. Ковальов, В. М. Безугла, О. М. Kovalyov, S. V. Kovalyov, V. M. Bezuygla, O. M. |
Теми: | квасоля;амінокислоти;мінерали;Phaseolus L.;amino acids;minerals;фасоль;аминокислоты;минералы |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | НФаУ |
Бібліографічний опис: | Ковальов, С. В. Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. / С. В. Ковальов, В. М. Ковальов, О. М. Безугла // Вісник фармації. - 2011. - № 2. - С. 41-44. |
Короткий огляд (реферат): | Наведені результати вивчення амінокислотного та елементного складу досліджених зразків трави квасолі. Вивчено якісний склад та кількісний вміст амінокислот. Ідентифіковано 16 амінокислот,
7 з яких належать до незамінних. Домінуючими
є глутамінова та аспарагінова кислоти, фенілаланін, валін, метіонін, аланін, гліцин, лейцин.
Встановлена також наявність 19 макро- та мікроелементів у сировині, відмічений високий вміст кальцію, калію, магнію та кремнію. The aminoacid and element content has been studied in 5 species of bean grass. The qualitative and quantitative compositions of aminoacids have been studied. 16 aminoacids have been identified; 7 of them are essential ones. Glutamic and aspartic acids, phenylalanine, valine, methionine, alanine, glycine, leucine pre¬vail. 19 macro- and microelements have been found in the raw material. The high content of calcium, potassium, magnesium and silicon has been determined. Приведены результаты изучения аминокислотного и элементного состава исследуемых образцов травы фасоли. Изучен качественный и количественный аминокислотный состав. Идентифицировано 16 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Доминирующие — глутаминовая и аспарагиновая кислоты, фенилаланин, валин, метионин, аланины, глицин, лейцин. Установлено наличие 19 макро-и микроэлементов в сырье, отмечено высокое содержание кальция, калия, магния и кремния. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник фармації. Архів статей 2010-2024 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
41-44.pdf | 99,04 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.