Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/897
Назва: Компоненти ефірних олій квіток Potentilla alba L. та Potentilla anserina L.
Автори: Абдулкафарова, Е. Р.
Ковальова, А. М.
Ільїна, Т. В.
Комісаренко, А. М.
Abdulkafarova, E. R.
Kovalyova, A. M.
Ilyina, T. V.
Komisarenko, A. M.
Теми: ефірні олії;перстач білий;перстач гусячий;хроматографія;essertial oils;Potentilla alba L.;Potentilla anserina L.;chromatography
Дата публікації: 2011
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Компоненти ефірних олій квіток Potentilla alba L. та Potentilla anserina L. / Е. Р. Абдулкафарова, А. М. Ковальова, Т. В. Ільїна, А. М. Комісаренко // Вісник фармації. - 2011. - № 3. - С. 40-43.
Короткий огляд (реферат): Методом хромато-мас-спектрометрії вперше було проведено ідентифікацію, встановлено кількісний вміст компонентів ефірних олій квіток перстачу білого та перстачу гусячого. В результаті виявлено 87 сполук, серед яких визначені вуглеводні, терпеноїди і ароматичні сполуки. Ідентифіковано 40 сполук, з них 15 є спільними для досліджуваних об'єктів. Встановлено залежність між компонентним складом ефірних олій та антибактеріальною активністю до грам-позитивних та грамнегативних мікроорганізмів.
For the first time it: the іdertіfіcatіor has beer carried out, the quantitative cortert of comporerts of essertial oHs m flowers of Potentilla alba L. ard Potentilla anserina L. has beer determmed by the chromato-mass spectrometric method. As a result, 87 com-pourds, amorg winch carbohydrates, terperoіds ard aromatic sub-starces are determmed, have beer revealed. 40 substarces have beer іdertіfіed, amorg them there are 15 substarces that are commor for the objects mvestigated. Deperderce of the comporert composіtіor of essertial ons with the amibacterial activity m relatkm to gram-posіtive ard gram-negative microorgarisms has beer determmed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/897
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2020
Наукові публікації кафедри нутриціології та фармацевтичної броматології
Наукові публікації кафедри фармакогнозії
Наукові публікації кафедри ХПС

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
40-43.pdf106,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.