Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЛенчик, Л. В.-
dc.contributor.authorLenchyk, L. V.-
dc.date.accessioned2016-07-06T11:05:03Z-
dc.date.available2016-07-06T11:05:03Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationЛенчик, Л. В. Отримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайної / Л. В. Ленчик // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 3. - С. 85-87.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733-
dc.description.abstractОтримані ліпофільні фракції з кори та плодоніжок вишні. Проведено якісний аналіз отриманих фракцій методом ТШХ і виявлено хлорофіли, каротиноїди. З використанням метода скануючої спектрофлуоріметрії вивчена природа речовин, що входять до складу ЛФ кори та плодоніжок вишні. Вміст каротиноїдів у пере- рахунку на β-каротин у ліпофільних фракціях кори та плодоніжок вишні, визначений спектрофотометрич- но складає – 0,68 та 10,97%; хлорофілів, у перерахунку на хлорофіл А – 1,37 та 17,44% відповідно.en_US
dc.description.abstractПолучены липофильные фракции (ЛФ) коры и плодоножек вишни. Проведен качественный анализ по- лученных фракций методом ТСХ, выявлено хлорофиллы, каротиноиды. С использованием метода скани- рующей спектрофлуориметрии изучена природа веществ, входящих в состав ЛФ коры и плодоножек виш- ни. Содержание каротиноидов в пересчете на β - каротин в ЛФ коры и плодоножек вишни, определенное спектрофотометрически составило - 0,68 и 10,97 %; хлорофиллов, в пересчете на хлорофилл А - 1,37 и 17,44 % соответственно.en_US
dc.description.abstractLipophilic fractions ( LF) of sour cherry bark and fruitstems were obtained. A qualitative analysis of the LF was carried out by TLC, chlorophylls and carotenoids were detected. The nature of the substances included in the bark and sour cherry fruitstems LF was studied by the method of scanning spectrofluorometry. The content of carotenoid on calculation β - carotene were determined in cherry bark and fruitstems spectrophotometry as 0.68 , and 10.97 % and chlorophylls on calculation chlorophyll A as 1.37 and 17.44 %, respectively.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectкаротиноїдиen_US
dc.subjectхлорофілиen_US
dc.subjectкораen_US
dc.subjectплодоніжкиen_US
dc.subjectвишняen_US
dc.subjectліпофільні фракціїen_US
dc.subjectкаротиноидыen_US
dc.subjectхлорофиллыen_US
dc.subjectкораen_US
dc.subjectплодоножкиen_US
dc.subjectвишняen_US
dc.subjectлипофильные фракцииen_US
dc.subjectchlorophyllsen_US
dc.subjectfruitstemsen_US
dc.subjectbarken_US
dc.subjectcherryen_US
dc.subjectcarotenoidsen_US
dc.subjectlipophilic fractionen_US
dc.titleОтримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайноїen_US
dc.title.alternativeПолучение и изучение липофильных фракций коры и плодоножек вишни обыкновеннойen_US
dc.title.alternativeObtaining and studying of sour cherry bark and fruitstems lipophilic fractionen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Uma_2013_16_3_25.pdf395,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.