Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733
Назва: Отримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайної
Інші назви: Получение и изучение липофильных фракций коры и плодоножек вишни обыкновенной
Obtaining and studying of sour cherry bark and fruitstems lipophilic fraction
Автори: Ленчик, Л. В.
Lenchyk, L. V.
Теми: каротиноїди;хлорофіли;кора;плодоніжки;вишня;ліпофільні фракції;каротиноиды;хлорофиллы;кора;плодоножки;вишня;липофильные фракции;chlorophylls;fruitstems;bark;cherry;carotenoids;lipophilic fraction
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Ленчик, Л. В. Отримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайної / Л. В. Ленчик // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 3. - С. 85-87.
Короткий огляд (реферат): Отримані ліпофільні фракції з кори та плодоніжок вишні. Проведено якісний аналіз отриманих фракцій методом ТШХ і виявлено хлорофіли, каротиноїди. З використанням метода скануючої спектрофлуоріметрії вивчена природа речовин, що входять до складу ЛФ кори та плодоніжок вишні. Вміст каротиноїдів у пере- рахунку на β-каротин у ліпофільних фракціях кори та плодоніжок вишні, визначений спектрофотометрич- но складає – 0,68 та 10,97%; хлорофілів, у перерахунку на хлорофіл А – 1,37 та 17,44% відповідно.
Получены липофильные фракции (ЛФ) коры и плодоножек вишни. Проведен качественный анализ по- лученных фракций методом ТСХ, выявлено хлорофиллы, каротиноиды. С использованием метода скани- рующей спектрофлуориметрии изучена природа веществ, входящих в состав ЛФ коры и плодоножек виш- ни. Содержание каротиноидов в пересчете на β - каротин в ЛФ коры и плодоножек вишни, определенное спектрофотометрически составило - 0,68 и 10,97 %; хлорофиллов, в пересчете на хлорофилл А - 1,37 и 17,44 % соответственно.
Lipophilic fractions ( LF) of sour cherry bark and fruitstems were obtained. A qualitative analysis of the LF was carried out by TLC, chlorophylls and carotenoids were detected. The nature of the substances included in the bark and sour cherry fruitstems LF was studied by the method of scanning spectrofluorometry. The content of carotenoid on calculation β - carotene were determined in cherry bark and fruitstems spectrophotometry as 0.68 , and 10.97 % and chlorophylls on calculation chlorophyll A as 1.37 and 17.44 %, respectively.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Uma_2013_16_3_25.pdf395,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.