Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733
Название: Отримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайної
Другие названия: Получение и изучение липофильных фракций коры и плодоножек вишни обыкновенной
Obtaining and studying of sour cherry bark and fruitstems lipophilic fraction
Авторы: Ленчик, Л. В.
Lenchyk, L. V.
Ключевые слова: каротиноїди;хлорофіли;кора;плодоніжки;вишня;ліпофільні фракції;каротиноиды;хлорофиллы;кора;плодоножки;вишня;липофильные фракции;chlorophylls;fruitstems;bark;cherry;carotenoids;lipophilic fraction
Дата публикации: 2013
Библиографическое описание: Ленчик, Л. В. Отримання та вивчення ліпофільних фракцій кори та плодоніжок вишні звичайної / Л. В. Ленчик // Український медичний альманах. - 2013. - Т. 16, № 3. - С. 85-87.
Краткий осмотр (реферат): Отримані ліпофільні фракції з кори та плодоніжок вишні. Проведено якісний аналіз отриманих фракцій методом ТШХ і виявлено хлорофіли, каротиноїди. З використанням метода скануючої спектрофлуоріметрії вивчена природа речовин, що входять до складу ЛФ кори та плодоніжок вишні. Вміст каротиноїдів у пере- рахунку на β-каротин у ліпофільних фракціях кори та плодоніжок вишні, визначений спектрофотометрич- но складає – 0,68 та 10,97%; хлорофілів, у перерахунку на хлорофіл А – 1,37 та 17,44% відповідно.
Получены липофильные фракции (ЛФ) коры и плодоножек вишни. Проведен качественный анализ по- лученных фракций методом ТСХ, выявлено хлорофиллы, каротиноиды. С использованием метода скани- рующей спектрофлуориметрии изучена природа веществ, входящих в состав ЛФ коры и плодоножек виш- ни. Содержание каротиноидов в пересчете на β - каротин в ЛФ коры и плодоножек вишни, определенное спектрофотометрически составило - 0,68 и 10,97 %; хлорофиллов, в пересчете на хлорофилл А - 1,37 и 17,44 % соответственно.
Lipophilic fractions ( LF) of sour cherry bark and fruitstems were obtained. A qualitative analysis of the LF was carried out by TLC, chlorophylls and carotenoids were detected. The nature of the substances included in the bark and sour cherry fruitstems LF was studied by the method of scanning spectrofluorometry. The content of carotenoid on calculation β - carotene were determined in cherry bark and fruitstems spectrophotometry as 0.68 , and 10.97 % and chlorophylls on calculation chlorophyll A as 1.37 and 17.44 %, respectively.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9733
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Uma_2013_16_3_25.pdf395,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.