Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9863
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Тернинко, І. І. | - |
dc.contributor.author | Кисличенко, В. С. | - |
dc.contributor.author | Тернинко, И. И. | - |
dc.contributor.author | Кисличенко, В. С. | - |
dc.contributor.author | Terninko, I. I. | - |
dc.contributor.author | Kysfychenko, V. S. | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-15T12:35:45Z | - |
dc.date.available | 2016-07-15T12:35:45Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.citation | Тернинко, І. І. Вивчення амінокислотного та жирнокислотного складу Apium graveolens L. / І. І. Тернинко, В. С. Кисличенко // Фітотерапія. Часопис. - 2012. - № 1. - 66-70. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9863 | - |
dc.description.abstract | Вивчено жирнокислотний склад трави та коренів і аміно- кислотний склад коренів селери запашної (Apium graveolens L.). Методом газової хроматографії у досліджуваній сировині вста- новлено наявність 1 8 жирних кислот. Серед ідентифікованих компонентів переважають ненасичені жирні кислоти (73,09% та 65,25% відповідно). За допомогою амінокислотного аналізатора Т339М Mikrotechna-Praha у коренях селери виявлено 1 6 аміно-кислот, у тому числі 6 незамінних та 3 частково замінних. Вміст незамінних амінокислот у коренях становить 26,53% від загаль- ної кількості. Встановлено, що домінуючими амінокислотами у коренях селери є глютамінова кислота (0,450 мг/100мг) та аргі- нін (0,27 мг/100мг). | en_US |
dc.description.abstract | Изучен жирнокислотный состав травы и корней и аминокислотный состав корней сельдерея пахучего (Apium graveolens L.). Методом газовой хроматографии установле- но наличие 1 8 жирных кислот в исследуемом сырье. Среди идентифицированных компонентов превалируют ненасыщенные жирные кислоты (73,09% и 65,25% соответственно). С помо- щью аминокислотного анализатора Т339М Mikrotechna-Praha в корнях сельдерея обнаружено 1 6 аминокислот, в том числе 6 незаменимых и 3 частично заменимых. Содержание незаменимых аминокислот в корнях составляет 26,53% от общего количества. Установлено, что доминирующими аминокислотами в корнях сельдерея являются глютаминовая кислота (0,450 мг/100мг) и ар- гинин (0,27 мг/100мг). | en_US |
dc.description.abstract | The fatty acids composition of the grass and roots and the amino acid composition of roots of celery (Apium graveolens L.) is studied. The presence of 1 8 fat acids in the probed raw material is set by the method of gas chromatography. The unsaturated fat acids predominate among the identified components (73,09% and 65,25% accordingly). By the amino acid analyzer of T339M Mikrotechna-praha 1 6 amino acid, including 6 irreplaceable and 3 partly replaceable, were found out in the roots of celery. The content of irreplaceable amino acids in roots is 26,53% from a general amount. It is set that the dominant amino acids in the roots of celery are glutaminic acid (0,450 mg/100mg) and arginine (0,27 mg/100mg). | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.subject | Селера запашна | en_US |
dc.subject | газохроматографічний аналіз | en_US |
dc.subject | жирні кислоти, амінокис- лоти | en_US |
dc.subject | амінокислотниий аналізатор | en_US |
dc.subject | Сельдерей пахучий | en_US |
dc.subject | газохроматографический анализ | en_US |
dc.subject | жирные кислоты | en_US |
dc.subject | аминокислоты | en_US |
dc.subject | аминокислотный анализатор | en_US |
dc.subject | Celery | en_US |
dc.subject | fatty acids | en_US |
dc.subject | amino acids | en_US |
dc.subject | aminoacid analyzer | en_US |
dc.subject | gas chromatography | en_US |
dc.title | Вивчення амінокислотного та жирнокислотного складу Apium graveolens L. | en_US |
dc.title.alternative | Изучение аминокислотного и жирнокислотного состава Apium graveolens L. | en_US |
dc.title.alternative | Study of the amino and fatty acid composition of Apium graveolens L. | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Fch_2012_1_17.pdf | 250,52 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.