Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10172
Назва: Про мету та зміст курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)»
Автори: Берестова, А. А.
Берестовая, А. А.
Berestova, A. A.
Теми: українська мова;мета курсу;зміст курсу;освіта;НФаУ;гуманітаризація вищої освіти;професійне спрямування
Дата публікації: кві-2011
Видавництво: Харків : Вид-во НФаУ
Бібліографічний опис: Берестова, А. А. Про мету та зміст курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)» / А. А. Берестова // Гуманітарна складова вищої освіти: проблеми та перспективи : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (14–15 квіт. 2011 р., м. Харків). – Харків : Вид-во НФаУ, 2011. – С. 11–17.
Короткий огляд (реферат): Зростання наукового інтересу до гуманітаризації вищої освіти взагалі обумовлено багатьма причинами. Одна з них полягає в тому, що фундаментальна підготовка майбутнього спеціаліста може досягатися лише за умови широкої гуманітаризації освіти, друга – у рівні культури особи. Саме тому сучасний етап розвитку освіти характеризується прагненням виявити теоретичні основи його гуманітаризації, системно й органічно вписати формування мовної культурної компетентності у процес професійного становлення особистості майбутнього спеціаліста. З метою розширення сфер функціонування української мови і піднесення її престижу проблеми мовної освіти у нефілологічному ВНЗ як важливого чинника формування висококваліфікованого фахівця та гармонійної, цілісної особистості стають предметом широкого обговорення. Мовознавців привертають увагу як проблеми мовного навчання, так і мовного виховання студентства. Українська мова професійного спрямування є обов’язковою для вивчення студентами вищих навчальних закладів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10172
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фундаментальних та суспільно-гуманітарних наук

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Berestova_2011.pdf136,98 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.