Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1110
Title: | Мiкробiологiчне обгрунтування складу стоматологiчного гелю з препаратом прополiсу |
Authors: | Дикий, І. Л. Тихонов, О. І. Козир, Г. Р. Силаева, Л. Ф. Kozyr, H. R. Tikhonov, A. I. Dikiy, I. L. Silaeva, L. F. |
Keywords: | гель;прополіс;стоматологія;gel;propolis;dentistry |
Issue Date: | 2003 |
Publisher: | НФаУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Мiкробiологiчне обгрунтування складу стоматологiчного гелю з препаратом прополiсу / І. Л. Дикий, О. І. Тихонов, Г. Р. Козир, Л. Ф. Силаева // Вісник фармації. - 2003. - № 2. - С. 57-61. |
Abstract: | Викладені результати вивчення антимікробної дії в умовах in vitro стоматологічного гелю з препаратом
прополісу. Доведено, що препарат проявляє
широкий спектр антимікробної активності, рівень якого суттєво залежить від концентрації фенольного гідрофобного препарату прополісу (ФГПП). Підібрані оптимальні концентрації діючої
та допоміжної речовин. Проведено порівняльний
аналіз антимікробної активності стоматологічного
гелю і препаратів специфічного призначення. This abstract deals with results of research of antimicrobic activity of stomatological gel with propolis preparation in vitro conditions. We have proved that this preparation shows the wide range of anti-microbic action and its level depends on the phenol-hydro-phobic propolis preparation (PHPP) concentration. Optimal concentrations for active and subsidiary substances have been selected. We have carried out comparative analysis of stomatological gel anti-microbic activity and preparations of comparison. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1110 |
ISSN: | 1562-7241 |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри АТЛ Наукові публікації кафедри мікробіології, вірусології та імунології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
57-61(1).pdf | 5,27 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.