Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13009
Название: Дослідження концептуальних засад формування сталого розвитку фармацевтичної галузі
Другие названия: Исследование концептуальных основ формирования устойчивого развития фармацевтической отрасли
Авторы: Мороз, С. Г.
Сагайдак-Нікітюк, Р. В.
Зоідзе, Д. Р.
Moroz, S. G.
Сагайдак-Никитюк, Р. В.
Sahaidak-Nikitiuk, R. V.
Зоидзе, Д. Р.
Zoidze, D. R.
Ключевые слова: фармацевтична галузь;Національна лікарська (фармацевтична) політика;сталий розвиток фармації;розвиток
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Мороз, С. Г. Дослідження концептуальних засад формування сталого розвитку фармацевтичної галузі / С. Г. Мороз, Р. В. Сагайдак-Нікітюк, Д. Р Зоїдзе // ScienceRise: Pharmaceutical Science. - 2017. - № 2(16). - С. 4-9.
Краткий осмотр (реферат): Аналіз поточного стану фармацевтичної галузі країни свідчить про її низьку здатність задовольняти потреби населення в лікарських засобах за критеріями, що визначені Національною лікарською (фармацевтичною) політикою: доступністю, якістю та раціональним використанням ЛЗ, а отже – нездатності забезпечення потенціалу здоров'я і працездатності нації. У зв'язку з цим існує необхідність більш збалансованого і цілеспрямованого стратегічного розвитку галузі, а саме – на основі парадигми сталого розвитку. Мета: Метою дослідження є розкриття сутності поняття сталого розвитку і його значення для фармацевтичної галузі України. Методи: У ході дослідження використовувалися системний підхід, історичний метод, метод порівняння та узагальнення. Результати: Проведено огляд основних підходів тлумачення понять «розвиток», «рух», «стійкість» та їх співвідношення. Визначено, що сталий розвиток передбачає збалансованість, зміну якості, розширення і реалізацію потенційних можливостей. Обґрунтовано необхідність розвитку фармацевтичної галузі України в рамках філософії та концепції сталого розвитку. Висновки: Представлено визначення сталого розвитку фармації, в якому, ґрунтуючись на загальних принципах стійкості, враховані стратегічні цілі Національної лікарської політики і загальний механізм забезпечення такого розвитку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/13009
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри організації та економіки фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття Дослідження концептуальних.pdf922,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.