Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/15286
Название: Фармацевтична броматологія
Авторы: Георгіянц, В. А.
Безуглий, П. А.
Попова, Н. В.
Северіна, Г. І.
Головченко, О. С.
Бур’ян, Г. О.
Абу Шарк, І. А.
Таран, К. А.
Гриненко, В. В.
 Гарна, Н. В.
Міщенко, В. А.
Казаков, Г. П.
Ковальов, С. В.
Алферова, Д. А.
Степанова, С. І.
Георгиянц, В. А.
Безуглый, П. О.
Попова, Н. В.
Северина, Г. И.
Головченко, О. С.
Бурьян, Г. О.
Абу Шарк, А. И.
Таран, К. А.
Гриненко, В. В.
Гарна, Н. В.
Мищенко, В. А.
Казаков, Г. П.
Ковалев, С. В.
Алферова, Д. А.
Степанова, С. И.
Georgiyants, V. A.
Bezugly, P. O.
Burian, G. O.
Abu Sharkh, A. I.
Taran, K. A.
Severina, G. I.
Golovchenko, O. S.
Popova, N. V.
Mishchenko, V. A.
Kazakov, G. P.
Alferovа, D. A.
Stepanova, S. I.
Ключевые слова: броматологія;броматология;bromatology;продукты питания;food products;продукти харчування
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Фармацевтична броматологыя : навч. посіб. для студентів ВНЗ / В. А. Георгіянц [та ін.]; за заг. ред. проф. : В. А. Георгіянц. - Х. : НФаУ; Золоті сторінки, 2017. - 415 с.
Краткий осмотр (реферат): Головне завдання фармацевтичного працівника в аптеці — здійснення належної фармацевтичної опіки, яка гарантує ефективність призначеної лікарем фармакотерапії. одним із найважливіших аспектів цього є розуміння можливої взаємодії лікарських засобів не тільки з іншими засобами, але і з компонентами харчових продуктів. взаємодія ліків та різних харчових продуктів може істотно вплинути на фармакологічний ефект в силу присутності компонентів, які здатні взаємодіяти з лікарськими препаратами або брати участь в їх метаболізмі. При цьому біологічно активні компоненти їжі можуть як підвищити ефективність препарату, так і спровокувати виникнення небажаних побічних реакцій, або не дозволити досягти бажаного результату. Іншим важливим аспектом успішного лікування є культура харчування та знання ролі харчових продуктів у виникненні, профілактиці та лікуванні різних захворювань. найважливішу роль нині також відіграє дотримання всіх технологічних процесів і досягнення отримання якісних продуктів харчування. саме їжа, яку ми вживаємо, забезпечує розвиток і постійне оновлення клітин і тканин організму, фізичну і розумову працездатність, є джерелом енергії, яку наш організм витрачає не тільки при фізичних навантаженнях, але і в стані спокою. Харчові продукти — джерела речовин, з яких синтезуються ферменти, гормони та інші регулятори обмінних процесів. цей посібник призначений для студентів вищих фармацевтичних навчальних закладів та фармацевтичних факультетів вищих медичних навчальних закладів. Посібник складається з 18 розділів, в яких розглядаються основні групи продуктів харчування, такі як питна та мінеральна вода, молоко і молочна продукція, яйця та яєчні продукти, м’ясо, риба і морепродукти, фрукти і фруктові соки, овочі, хліб і хлібобулочні вироби, крупи, шоколад, чай,
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/15286
Располагается в коллекциях:Навчальні видання кафедри нутриціології та фармацевтичної броматології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Фармацевтична броматология.pdf4,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.