Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18565
Назва: Вибір інтенсивного підсолоджувача у складі лікувальної жувальної гумки, що розробляється
Автори: Маслій, Ю. С.
Рубан, О. А.
Ковалевська, І. В.
Маслий, Ю. С.
Maslii, Yu. S.
Рубан, Е. А.
Ruban, O. A.
Ковалевская, И. В.
Kovalevska, I. V.
Теми: лікувальна жувальна гумка;інтенсивні підсолоджувачі;методи оцінки смаку;мікроскопічний аналіз
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Маслій, Ю. С. Вибір інтенсивного підсолоджувача у складі лікувальної жувальної гумки, що розробляється / Ю. С. Маслій, О. А. Рубан, І. В. Ковалевська // Фармацевтичний журнал. - 2018. - № 5-6. - С. 70-79.
Короткий огляд (реферат): Створення сучасних препаратів у раціональній лікарській формі з оптимальними смаковими характеристиками є одним із шляхів підвищення їх конкурентоспроможності. Враховуючи простоту і зручність застосування, останнім часом все більшої уваги заслуговують лікувальні жувальні гумки (ЛЖГ), що відіграють роль оральної системи доставки ліків. Смак є однією з характерних особливостей жувальної гумки,оскільки цей продукт залишається в ротовій порожнині більш тривалий час порівняно з традиційними оральними лікарськими засобами. Відомо, що одним із способів виправлення та маскування смаку лікарських засобів є додавання коригентів, які, маючи більш сильні смакові імпульси, пригнічують небажаний смак окремих компонентів або поліпшують смакові якості фармацевтичних композицій. Для забезпечення гарного смакового профілю ЛЖГ у фармацевтичному виробництві застосовують інтенсивні підсолоджувачі, що дають змогу не тільки поліпшити і замаскувати неприємний смак, але і компенсувати недолік солодкості в жувальній гумці без цукру. До них належать, перш за все, аспартам, ацесульфам-К і сукралоза. Іншими інтенсивними підсолоджувачами є тауматин або неогеспередін. Стевію також може бути використано, однак її рецептури слід модифікувати через наявність специфічного присмаку. Підсолоджувачі не тільки впливають на смак готового продукту, але і здатні впливати на фізико-хімічні та технологічні властивості активних компонентів. Тому вивчення їхніх властивостей дасть можливість не тільки поліпшити смакові характеристики, але і спрогнозувати раціональний спосіб отримання жувальної гумки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18565
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маслій_Рубан_Ковалевська.pdfВИБІР ІНТЕНСИВНОГО ПІДСОЛОДЖУВАЧА У СКЛАДІ ЛІКУВАЛЬНОЇ ЖУВАЛЬНОЇ ГУМКИ, ЩО РОЗРОБЛЯЄТЬСЯ1,93 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.