Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/186
Title: Дослідження ліпофільних фракцій трави лядвенця українського та польового
Authors: Ковальов, С. В.
Kovalyov, S. V.
Keywords: трава;лядвенець український;лядвенець польовий;бобові;ліпофільні фракції;каротиноїди;хлорофіли;жирні кислоти;grass;Lotus ucrainicus;Lotus arvensis;pulses;lipophilic fraction;fatty acids;carotenoids;chlorophyll
Issue Date: 2010
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Ковальов, С. В. Дослідження ліпофільних фракцій трави лядвенця українського та польового / С. В. Ковальов // Вісник фармації. - 2010. - № 1. - С. 27-31.
Abstract: Визначено кількісний вміст ліпофільних фракцій у рослинній сировині - траві лядвенця українського та польового, який склав 2,62% та 2,36% відповідно. У результаті проведеного хроматографічного аналізу і якісних реакцій встановлена наявність каротиноїдів та хлорофілів. Визначено якісний склад та кількісний вміст 11 жирних кислот у траві лядвенця польового та 13 жирних кислот у траві лядвенця українського. У кількісному відношенні в обох видах сировини переважають пальмітинова, лінолева та ліноленова кислоти.
The quantitative content of lipophilic fractions in the plant raw material has been determined and it was 2.62% for Lotus ucrainicus and 2.36% for Lotus arvensis, respectively. The qualitative tests and chromatographic analysis demonstrated the pres¬ence of carotenoids and chlorophylls in both species. The quantitative content of carotenoids is 245.97 mg/g, chlorophylls — 453.91 mg/g in Lotus arvensis and 107.64 mg/g and 199.44 mg/g in Lotus ucrainicus, respectively. The qualitative composition and quantitative content of 11 fatty acids in Lotus arvensis and 13 fatty acids in Lotus ucrainicus have been determined. Palmitic, linoleic and linolenic acids prevail in both species.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/186
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
27-31.pdf138,11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.