Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20951
Название: Проблема антибіотикорезистентності та пошук сполук з потенційною антимікобактеріальною активністю серед похідних піперазину
Авторы: Єрьоміна, Г. О.
Смірнова, Я. В.
Еремина, А. А.
Yeromina, H. O.
Smirnova, Ya. V.
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Проблема антибіотикорезистентності та пошук сполук з потенційною антимікобактеріальною активністю серед похідних піперазину / Г. О. Єрьоміна, Я. В. Смірнова // Актуальні питання клінічної фармакології та клінічної фармації : матеріали наук.-практ. internet-конф., м. Харків, 22-23 жовт. 2019 р. – Харків : НФаУ, 2019. – С. 298-299.
Краткий осмотр (реферат): Серед соціальних і медичних проблем суспільства туберкульоз посідає особливе місце. На сьогодні у світі захворюваність на туберкульоз є однією з основних проблем охорони здоров᾽я. Лікування вимагає пошуку нових та удосконалення вже відомих препаратів, оскільки відбувається швидка адаптація будників туберкульозу до дії лікарських субстанцій. Основу терапії туберкульозу складають синтетичні антимікобактеріальні засоби. Ускладненням терапії є розвиток побічних явищ і супутніх захворювань, що вимагає індивідуалізованого швидкого та ефективного лікування. Таким чином, пошук антимікобактеріальних БАР нової хімічної структури є перспективним напрямком. На сьогодні не втратив своєї актуальності протитуберкульозний антибіотик, що містить залишок N-метилпіперазину ‒ рифампіцин, який астосовується для лікування туберкульозу та лепри, а також у боротьбі із стійким до метіциліну стафілококом (Staphylococcus aureus) у комбінації з фусидовою кислотою.
Описание: Пошук сполук з потенційною антимікобактеріальною активністю серед похідних N-метилпіперазину за допомогою in silico досліджень був успішним. За результатами аналізу компʼютерних прогнозів усі заплановані для синтезу сполуки мають високу вірогідність прояву ними бажаної активності, ймовірність прояву лише двох небажаних фармакологічних ефектів та низьку токсичність. Таким чином, обґрунтовано доцільність проведення синтезу тестованих похідних тіосечовини з N-метилпіперазиновим та арильним замісниками.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20951
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри медичної хiмiї
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Антибіотикорезистентність_ІПКСФ_231019.pdf1,37 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.