Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21659
Название: Study of rheological behaviour of hydroxyethyl cellulose gels in the development of the composition and technology of the medicine with anti-inflammatory activity
Авторы: Postoy, V. V.
Kukhtenko, H. P.
Vyshnevska, L. I.
Gladukh, Ye. V.
Semchenko, K. V.
Постой, В. В.
Кухтенко, Г. П.
Вишневская, Л. И.
Вишневська, Л. І.
Гладух, Є. В.
Гладух, Е. В.
Семченко, К. В.
Ключевые слова: rheological paramets;gel;hydroxyethyl cellulose
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Study of rheological behaviour of hydroxyethyl cellulose gels in the development of the composition and technology of the medicine with anti-inflammatory activity / V. V. Postoy [et. al] // Pharmacia. - № 66 (4). - Р. 187-192. https://doi.org/10.3897/pharmacia.66.e37267
Краткий осмотр (реферат): The aim of the research was to investigate the rheological behaviour of hydroxyethyl cellulose gels, which are used in the development of the composition and technology of the medicine with anti-inflammatory activity. The objects of research were hydroxyethyl cellulose gels in the concentration of 1.0%; 1.5%; 2.0%; 2.5% and 3.0%. Investigation of the rheological behavior of HEC gels (structural and mechanical properties) was performed using the Rheolab QC rheometer from Anton Paar (Austria) using the C-CC27 / SS Coaxial Cylinder System. The obtained results showed that excipients influence on the rheological behaviour in the following way: propylene glycol and polyethylene oxide 400 reduce rheoparameters, while PEG 40 hydrogenated castor oil increases these parameters. The further study of the rheological properties in comparison with medicines “Troxerutin” and “Thiotriazolinum” showed that the developed gel fully corresponds to technological and consumer requirements.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21659
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри косметологiї та аромологiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
29_PHAR_article_37267_en_1.pdf2,19 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.