Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23116
Назва: Selection of flavour additives and method of their introduction in the composition of compressed medicated chewing gums
Автори: Маслій, Ю. С.
Рубан, О. А.
Куценко, С. А.
Маслий, Ю. С.
Masliy, Yu. S.
Рубан, Е. А.
Ruban, O. A.
Kutsenko, S. A.
Теми: medicated chewing gums;flavours;adsorbents;organoleptic methods of coregents evaluation;physicochemical and technological research
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Maslii, Yu. A. Selection of flavour additives and method of their introduction in the composition of compressed medicated chewing gums / Yu. A. Maslii , O. A. Ruban, S. A. Kutsenko // EUREKA: Health Sciences. – 2020. – № 2. – P. 59–66.
Короткий огляд (реферат): During the development of drugs for oral use, great attention is paid to their taste characteristics. Dosage forms (DF) of that type of drugs include medicated chewing gum (MCG), the release of APIs from which occurs in the mouth in the process of chewing. Therefore, in substantiating the composition of drugs in this DF, the main issue remains to give them a pleasant taste.It is known that the organoleptic properties of drugs are perceived by man comprehensively and represent a combination of taste and smell. So not only sweeteners but also flavour additives are referred to corrective substances – they mask the unpleasant smell of APIs or complement the sweetener taste
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23116
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.