Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24524
Title: Розробка маловідходної переробки стовпчиків кукурудзи з метою вилучення БАР
Authors: Шитова, Н. В.
Хохлова, Л. М.
Keywords: БАР;стовпчики кукурузи
Issue Date: 2020
Bibliographic description (Ukraine): Шитова, Н. В. Розробка маловідходної переробки стовпчиків кукурудзи з метою вилучення БАР / Н. В. Шитова, Л. М. Хохлова // Технологічні та біофармацевтичні аспекти створення лікарських препаратів різної направленості дії : матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет - конф., м. Харків, 26 листоп. 2020 р. - Харків : Вид-во НФаУ, 2020. – С. 517.
Abstract: Одночасно з дослідженнями науковців, спрямованими на пошук нових джерел створення фітопрепаратів, заслуговують уваги лікарські рослини, які давно застосовуються у медицині, але мають не достатньо розкритий фармакотерапевтичний потенціал. Така ситуація, пов’язана з неповними знаннями щодо фітохімічного складу та фармакологічних властивостей окремих видів лікарської рослинної сировини (ЛРС), пояснює обмеженість продукції, що виробляється на її основі та недостатню ефективність способів переробки. Стовпчики кукурудзи є досить відомою ЛРС, яка має багаторічний стаж застосування в терапії захворювань печінки і сечевивідних шляхів. Фітохімічний склад стовпчиків кукурудзи представлений флавоноїдами, гідроксикоричними кислотами, антоціанами, сапонінами, вітамінами та іншими речовинами. Медичне застосування цієї сировини, в першу чергу, визначають фенольні сполуки з притаманною їм жовчогінною, гепатопротекторною, гіпохолестеринемічною та діуретичною дією.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24524
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри ЗТЛ
Тези доповідей співробітників НФаУ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.