Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25481
Title: | Підбір допоміжних речовин жувальних таблеток з рослинною сировиною |
Authors: | Белмахфі, Хадіжа Сліпченко, Г. Д. |
Keywords: | жувальні таблетки;допоміжні речовини |
Issue Date: | 2021 |
Bibliographic description (Ukraine): | Белмахфі Хадіжа. Підбір допоміжних речовин жувальних таблеток з рослинною сировиною / Белмахфі Хадіжа, Г. Д. Сліпченко // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали І міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., м. Харків, 25 берез. 2021р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2021. – С. 82. |
Abstract: | Одним із основних напрямів у розвитку сучасної фармацевтичної промисловості є розширення асортименту та пошук ефективних, безпечних лікарських засобів, у тому числі рослинного походження. Таблетки жувальні представляють собою зручну для застосування лікарську форму, що характеризується такими перевагами, як точність дозування і швидкий терапевтичний ефект. На сьогодні існує велика кількість лікарських препаратів, що випускаються у формі жувальних таблеток. Наші дослідження полягали у вивченні фізико-хімічних та фармакотехнологічних властивостей АФІ (чорниці екстракт сухий та трава ряски) та доборі допоміжних речовин з метою створення жувальних таблеток, дослідженні впливу тиску пресування на якість таблеток та вибір кількості лубрикантів. Для вирішення поставлених завдань в роботі визначали насипну щільність, текучість, кута природного укосу, пресуємість порошків, силу виштовхування таблеток з матриці, розпадання, середню масу, тиск пресування. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25481 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сліпченко біотех - НФаУ Кафедра заводської технології ліків.pdf | 266,76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.