Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28131
Назва: Методи кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю
Інші назви: Methods of quantitative determination of active substances of thick extract of tanacetum parthenium in gel composition
Автори: Д'ячкова, А. Р.
Грудько, В. О.
Теми: густий екстракт маруни дівочої;гель;флаваноїди;оксикоричні кислоти;спектрофотометричне визначення;thick extract of tanacetum parthenium;gel;flavonoids;spectrophotometric determination;hydroxycinnamic acids
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Д'ячкова, А. Р. Методи кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю / А. Р. Д'ячкова, В. О. Грудько // «Сучасні тенденції спрямовані на збереження здоров’я людини» присвячено пам’яті професора О. В. Пєшкової : зб. наук. пр. II наук.-практ. internet-конф. з міжнар. участю, м. Харків, 22-23 квіт. 2021 р. - Харків, 2021. - Вип. 2. - С. 230-233.
Короткий огляд (реферат): В результаті проведених досліджень підібрано розчинники і розроблено методики кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю. Оксикоричні кислоти ми пропонуємо визначати методом прямої спектрофотометрії у перерахунку на хлорогенову кислоту, а флаваноїди за реакцією з алюмінію хлоридом у перерахунку на лютеолін.
As a result of the conducted researches solvents are selected and methods of quantitative determination of active substances of a thick extract of a maroon maiden as a part of gel are developed. We propose to determine oxycinnamic acids by direct spectrophotometry in terms of chlorogenic acid, and flavonoids by reaction with aluminum chloride in terms of luteolin
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28131
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
230-233.pdf839 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.