Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28131
Title: | Методи кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю |
Other Titles: | Methods of quantitative determination of active substances of thick extract of tanacetum parthenium in gel composition |
Authors: | Д'ячкова, А. Р. Грудько, В. О. |
Keywords: | густий екстракт маруни дівочої;гель;флаваноїди;оксикоричні кислоти;спектрофотометричне визначення;thick extract of tanacetum parthenium;gel;flavonoids;spectrophotometric determination;hydroxycinnamic acids |
Issue Date: | 2021 |
Bibliographic description (Ukraine): | Д'ячкова, А. Р. Методи кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю / А. Р. Д'ячкова, В. О. Грудько // «Сучасні тенденції спрямовані на збереження здоров’я людини» присвячено пам’яті професора О. В. Пєшкової : зб. наук. пр. II наук.-практ. internet-конф. з міжнар. участю, м. Харків, 22-23 квіт. 2021 р. - Харків, 2021. - Вип. 2. - С. 230-233. |
Abstract: | В результаті проведених досліджень підібрано розчинники і розроблено методики кількісного визначення діючих речовин густого екстракту маруни дівочої у складі гелю. Оксикоричні кислоти ми пропонуємо визначати методом прямої спектрофотометрії у перерахунку на хлорогенову кислоту, а флаваноїди за реакцією з алюмінію хлоридом у перерахунку на лютеолін. As a result of the conducted researches solvents are selected and methods of quantitative determination of active substances of a thick extract of a maroon maiden as a part of gel are developed. We propose to determine oxycinnamic acids by direct spectrophotometry in terms of chlorogenic acid, and flavonoids by reaction with aluminum chloride in terms of luteolin |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28131 |
Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
230-233.pdf | 839 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.