Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28151
Название: Studying of flavonoids of romaine lettuce
Авторы: Kaous Ilias
Tartynska, G. S.
Skrebtsova, K. S.
Ключевые слова: romaine lettuce;flavonoids;spectrophotometry
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Kaous Ilias. Studying of flavonoids of romaine lettuce / Kaous Ilias, G. S.Tartynska, K. S. Skrebtsova // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини і фармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених з міжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 33.
Краткий осмотр (реферат): Lettuce is a single vegetable. It belongs to the Aster family(Astraceae L.), subfamily – Cichorideae, genus - Lactuca, species - Lactuca sativaL.The main varieties include iceberg, romaine and various leaf varieties. Lettuce is oneof the most widely consumed vegetables in the world, but its nutritional value isunderestimated. Lettuce leaves are a good source of biologically active compounds for humanhealth. It is rich in fiber, macro- and microelements, vitamins (folic and ascorbicacid). Lettuce is low in calories, fat, and sodium. However, the composition ofnutrients and biologically active compounds differs in different varieties of lettuceand has not been studied enough. Therefore, we chose romaine lettuce (Lactucasativa var. romana Lam.) for a more detailed phytochemical study.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28151
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
33.pdf371,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.