Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157
Title: | Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського |
Authors: | Шакірі Іліас Комісаренко, А. М. Маслов, О. Ю. |
Keywords: | амінокислоти;Каштан кінський;високоефективна рідинна хроматографія |
Issue Date: | 2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Шакірі Іліас. Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського / Шакірі Іліас, А. М. Комісаренко, О. Ю. Маслов // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених зміжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 348. |
Abstract: | Каштан кінський має широку популярність у народній та науковій медицині. Однак препарати з нього складають певний дефіцит у мусульманських країнах через присутність у них етилового спирту. Відповідно до епідеміологічних досліджень, у країнах Європи захворювання вен зустрічається більш ніж у 25% населення, причому у 1-4% пацієнтів у 30-70-річному віці спостерігаються трофічні виразки нижніх кінцівок. Велика кількість хворих на хронічну венозну недостатність – жінки (85%), більшість хворих щодо молодого віку (середній вік становить 45,7 років). За кордоном та в Україні на основі екстракту насіння каштана кінського та есцину виробляється понад 30 різних венотонізуючих лікарських препаратів. Але амінокислотному складу самого насіння приділено не багато уваги |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157 |
Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.