Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157
Назва: | Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського |
Автори: | Шакірі Іліас Комісаренко, А. М. Маслов, О. Ю. |
Теми: | амінокислоти;Каштан кінський;високоефективна рідинна хроматографія |
Дата публікації: | 2022 |
Бібліографічний опис: | Шакірі Іліас. Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського / Шакірі Іліас, А. М. Комісаренко, О. Ю. Маслов // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених зміжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 348. |
Короткий огляд (реферат): | Каштан кінський має широку популярність у народній та науковій медицині. Однак препарати з нього складають певний дефіцит у мусульманських країнах через присутність у них етилового спирту. Відповідно до епідеміологічних досліджень, у країнах Європи захворювання вен зустрічається більш ніж у 25% населення, причому у 1-4% пацієнтів у 30-70-річному віці спостерігаються трофічні виразки нижніх кінцівок. Велика кількість хворих на хронічну венозну недостатність – жінки (85%), більшість хворих щодо молодого віку (середній вік становить 45,7 років). За кордоном та в Україні на основі екстракту насіння каштана кінського та есцину виробляється понад 30 різних венотонізуючих лікарських препаратів. Але амінокислотному складу самого насіння приділено не багато уваги |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157 |
Розташовується у зібраннях: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
348.pdf | 234,42 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.