Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157
Назва: Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського
Автори: Шакірі Іліас
Комісаренко, А. М.
Маслов, О. Ю.
Теми: амінокислоти;Каштан кінський;високоефективна рідинна хроматографія
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Шакірі Іліас. Дослідження амінокислотного складу насіння каштану кінського / Шакірі Іліас, А. М. Комісаренко, О. Ю. Маслов // Від експериментальної та клінічної патофізіології до досягнень сучасної медицини іфармації : тези доп. ІV наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених зміжнар. участю, м. Харків, 19 трав. 2022 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2022. – С. 348.
Короткий огляд (реферат): Каштан кінський має широку популярність у народній та науковій медицині. Однак препарати з нього складають певний дефіцит у мусульманських країнах через присутність у них етилового спирту. Відповідно до епідеміологічних досліджень, у країнах Європи захворювання вен зустрічається більш ніж у 25% населення, причому у 1-4% пацієнтів у 30-70-річному віці спостерігаються трофічні виразки нижніх кінцівок. Велика кількість хворих на хронічну венозну недостатність – жінки (85%), більшість хворих щодо молодого віку (середній вік становить 45,7 років). За кордоном та в Україні на основі екстракту насіння каштана кінського та есцину виробляється понад 30 різних венотонізуючих лікарських препаратів. Але амінокислотному складу самого насіння приділено не багато уваги
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28157
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
348.pdf234,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.