Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29234
Название: Технологічні дослідження виготовлення мазі з настойками в умовах аптек
Другие названия: Technological research of ointment with tinctures preparation in pharmacies
Авторы: Токій, Валерія
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;екстемпоральна рецептура;фармацевтична несумісність;технологічні дослідження;настойки;мазь;extemporaneous recipe;pharmaceutical incompatibility;technological research;tinctures;ointments
Дата публикации: июн-2022
Библиографическое описание: Токій, В. Технологічні дослідження виготовлення мазі з настойками в умовах аптек : кваліф. робота / наук. керівник М. Буряк. - Харків, 2022. - 60 с.
Краткий осмотр (реферат): У даній кваліфікаційній роботі представлено результати експериментальних досліджень, щодо розробки складу та технології екстемпоральної мазі. На основі літературних даних та експериментальних досліджень встановлено оптимальний склад мазі та досліджено її фізико-технологічні показники. В якості діючих речовин обрано настойки конвалії та валеріани. Органолептичні та фізико-хімічні показники модельних зразків визначено за відповідними методиками ДФУ. В результаті проведених досліджень виявлено, що розроблена лікарська форма представляє собою однорідну в’язку масу білого кольору, зі специфічним запахом.
This qualification paper presents the results of experimental research on the development of the composition and technology of extemporaneous ointment. On the basis of literature data and experimental researches the optimum structure of ointment is established and its physical and technological indicators are investigated. Lily of the valley and valerian tinctures were chosen as active ingredients. Organoleptic and physicochemical parameters of model samples were determined according to the relevant methods of SPU. Studies have shown that the developed dosage form is a homogeneous viscous mass of white color, with a specific odor.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29234
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Токій_09.06.22.pdf970,36 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.