Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29234
Назва: | Технологічні дослідження виготовлення мазі з настойками в умовах аптек |
Інші назви: | Technological research of ointment with tinctures preparation in pharmacies |
Автори: | Токій, Валерія |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;екстемпоральна рецептура;фармацевтична несумісність;технологічні дослідження;настойки;мазь;extemporaneous recipe;pharmaceutical incompatibility;technological research;tinctures;ointments |
Дата публікації: | чер-2022 |
Бібліографічний опис: | Токій, В. Технологічні дослідження виготовлення мазі з настойками в умовах аптек : кваліф. робота / наук. керівник М. Буряк. - Харків, 2022. - 60 с. |
Короткий огляд (реферат): | У даній кваліфікаційній роботі представлено результати експериментальних досліджень, щодо розробки складу та технології екстемпоральної мазі. На основі літературних даних та експериментальних досліджень встановлено оптимальний склад мазі та досліджено її фізико-технологічні показники. В якості діючих речовин обрано настойки конвалії та валеріани. Органолептичні та фізико-хімічні показники модельних зразків визначено за відповідними методиками ДФУ. В результаті проведених досліджень виявлено, що розроблена лікарська форма представляє собою однорідну в’язку масу білого кольору, зі специфічним запахом. This qualification paper presents the results of experimental research on the development of the composition and technology of extemporaneous ointment. On the basis of literature data and experimental researches the optimum structure of ointment is established and its physical and technological indicators are investigated. Lily of the valley and valerian tinctures were chosen as active ingredients. Organoleptic and physicochemical parameters of model samples were determined according to the relevant methods of SPU. Studies have shown that the developed dosage form is a homogeneous viscous mass of white color, with a specific odor. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29234 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Токій_09.06.22.pdf | 970,36 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.