Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299
Title: Фітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren
Other Titles: Phytochemical study of Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren
Authors: Фролов, Данііл
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;аспалатус лінійний;чай ройбуш;настій;хімічний склад;Aspalathus linearis;rooibos tea;infusion;chemical composition
Issue Date: Jun-2022
Bibliographic description (Ukraine): Фролов, Д. Фітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren : кваліф. робота / навч. керівник А. Попик. - Харків, 2023. - 62 с.
Abstract: Робота присвячена фітохімічному дослідженню аспалатуса лінійного листя (чай ройбуш) і настою з них з метою наукового обґрунтування їх раціонального застосування. Сировина містить вітаміни, полісахариди, амінокислоти, фенольні сполуки і широко застосовується в світі, а останнім часом і в Україні. Вживання чаю ройбуш нормалізує роботу травної системи, підвищує еластичність стінок кровоносних судин, знижує артеріальний тиск, застосовується для лікування ожиріння і цукрового діабету. Тому саме ця сировина досліджувались на наявність груп біологічно активних речовин, визначався їх кількісний вміст з метою встановлення параметрів якості і розробки рекомендацій по застосуванню її як функціонального харчового продукту.
The work is devoted to phytochemical research of Aspalathus linearis leaves (rooibos tea) and infusion of them in order to scientifically substantiate their rational use. The raw material contains vitamins, polysaccharides, amino acids, phenolic compounds and is widely used in the world, and recently in Ukraine. The use of rooibos tea normalizes the digestive system, increases the elasticity of blood vessel walls, lowers blood pressure, is used to treat obesity and diabetes. Therefore, these raw materials were studied for the presence of groups of biologically active substances, their quantitative content was determined in order to establish quality parameters and develop recommendations for its use as a functional food product.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Фролов Данііл 9.06.2022.pdf
  Restricted Access
1,62 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.