Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299
Назва: | Фітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren |
Інші назви: | Phytochemical study of Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren |
Автори: | Фролов, Данііл |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;аспалатус лінійний;чай ройбуш;настій;хімічний склад;Aspalathus linearis;rooibos tea;infusion;chemical composition |
Дата публікації: | чер-2022 |
Бібліографічний опис: | Фролов, Д. Фітохімічне дослідження Aspalathus linearis (Burm.F.) R. Dahlgren : кваліф. робота / навч. керівник А. Попик. - Харків, 2023. - 62 с. |
Короткий огляд (реферат): | Робота присвячена фітохімічному дослідженню аспалатуса лінійного
листя (чай ройбуш) і настою з них з метою наукового обґрунтування їх
раціонального застосування. Сировина містить вітаміни, полісахариди,
амінокислоти, фенольні сполуки і широко застосовується в світі, а останнім
часом і в Україні. Вживання чаю ройбуш нормалізує роботу травної системи,
підвищує еластичність стінок кровоносних судин, знижує артеріальний тиск,
застосовується для лікування ожиріння і цукрового діабету. Тому саме ця
сировина досліджувались на наявність груп біологічно активних речовин,
визначався їх кількісний вміст з метою встановлення параметрів якості і
розробки рекомендацій по застосуванню її як функціонального харчового
продукту. The work is devoted to phytochemical research of Aspalathus linearis leaves (rooibos tea) and infusion of them in order to scientifically substantiate their rational use. The raw material contains vitamins, polysaccharides, amino acids, phenolic compounds and is widely used in the world, and recently in Ukraine. The use of rooibos tea normalizes the digestive system, increases the elasticity of blood vessel walls, lowers blood pressure, is used to treat obesity and diabetes. Therefore, these raw materials were studied for the presence of groups of biologically active substances, their quantitative content was determined in order to establish quality parameters and develop recommendations for its use as a functional food product. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29299 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Фролов Данііл 9.06.2022.pdf Обмежений доступ | 1,62 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.