Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332
Title: | Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії |
Other Titles: | Standardization of biologically active compounds in the thick sage extract |
Authors: | Шостопаль, Марія |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;фармацевтичний факультет;густий екстракт шавлії;методи контролю якості;терпеноїди;флавоноїди;спектрофотометрія;sage spissum extract;quality control methods;terpenoids;flavonoids;spectrophotometry |
Issue Date: | Jun-2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Шостопаль, М. Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії : кваліф. робота / наук. керівник В. Георгіянц. - Харків, 2022. - 57 с. |
Abstract: | Кваліфікаційну роботу присвячено стандартизації експериментального
густого екстракту шавлії. Запропоновано ідентифікувати біологічно активні
сполуки досліджуваного екстракту шавлії за сумою речовин терпеноїдної і
флавоноїдної будови. Розроблено методики спектрофотометричного
кількісного визначення суми флавоноїдів в екстракті після реакцій утворення
комплексів з алюмінію хлоридом і з борною кислотою у перерахунку на
лютеолін. The qualification work is devoted to the standardization of experimental thick sage extract. It is proposed to identify biologically active compounds of the studied sage extract by the sum of substances of terpenoid and flavonoid structure. Methods of spectrophotometric quantitative determination of the amount of flavonoids in the extract after reactions of formation of complexes with aluminum chloride and boric acid in terms of luteolin have been developed. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шостопаль Марія 06.06.2022.pdf Restricted Access | 1,35 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.