Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332
Назва: Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії
Інші назви: Standardization of biologically active compounds in the thick sage extract
Автори: Шостопаль, Марія
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;фармацевтичний факультет;густий екстракт шавлії;методи контролю якості;терпеноїди;флавоноїди;спектрофотометрія;sage spissum extract;quality control methods;terpenoids;flavonoids;spectrophotometry
Дата публікації: чер-2022
Бібліографічний опис: Шостопаль, М. Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії : кваліф. робота / наук. керівник В. Георгіянц. - Харків, 2022. - 57 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційну роботу присвячено стандартизації експериментального густого екстракту шавлії. Запропоновано ідентифікувати біологічно активні сполуки досліджуваного екстракту шавлії за сумою речовин терпеноїдної і флавоноїдної будови. Розроблено методики спектрофотометричного кількісного визначення суми флавоноїдів в екстракті після реакцій утворення комплексів з алюмінію хлоридом і з борною кислотою у перерахунку на лютеолін.
The qualification work is devoted to the standardization of experimental thick sage extract. It is proposed to identify biologically active compounds of the studied sage extract by the sum of substances of terpenoid and flavonoid structure. Methods of spectrophotometric quantitative determination of the amount of flavonoids in the extract after reactions of formation of complexes with aluminum chloride and boric acid in terms of luteolin have been developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шостопаль Марія 06.06.2022.pdf
  Обмежений доступ
1,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.