Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332
Назва: | Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії |
Інші назви: | Standardization of biologically active compounds in the thick sage extract |
Автори: | Шостопаль, Марія |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;фармацевтичний факультет;густий екстракт шавлії;методи контролю якості;терпеноїди;флавоноїди;спектрофотометрія;sage spissum extract;quality control methods;terpenoids;flavonoids;spectrophotometry |
Дата публікації: | чер-2022 |
Бібліографічний опис: | Шостопаль, М. Стандартизація біологічно активних сполук у густому екстракті шавлії : кваліф. робота / наук. керівник В. Георгіянц. - Харків, 2022. - 57 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційну роботу присвячено стандартизації експериментального
густого екстракту шавлії. Запропоновано ідентифікувати біологічно активні
сполуки досліджуваного екстракту шавлії за сумою речовин терпеноїдної і
флавоноїдної будови. Розроблено методики спектрофотометричного
кількісного визначення суми флавоноїдів в екстракті після реакцій утворення
комплексів з алюмінію хлоридом і з борною кислотою у перерахунку на
лютеолін. The qualification work is devoted to the standardization of experimental thick sage extract. It is proposed to identify biologically active compounds of the studied sage extract by the sum of substances of terpenoid and flavonoid structure. Methods of spectrophotometric quantitative determination of the amount of flavonoids in the extract after reactions of formation of complexes with aluminum chloride and boric acid in terms of luteolin have been developed. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29332 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шостопаль Марія 06.06.2022.pdf Обмежений доступ | 1,35 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.