Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30153
Название: Phytochemical research of lipophilic extract from Safflower (Carthamus)
Другие названия: Фітохімічне дослідження ліпофільного екстракту сафлору (Carthamus)
Авторы: Mariem, Harib
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;faculty of foreign citizens’ education;safflower;fatty oil;linoleic acid;phytochemical analysis;standardization of herbal drug and fatty oil;сафлор;жирна олія;лінолева кислота;фітохімічний аналіз;стандартизація сировини та олії
Дата публикации: июн-2022
Библиографическое описание: Mariem Harib. Phytochemical research of lipophilic extract from Safflower (Carthamus) : qualification work / supervisor V. Kyslychenko. - Kharkiv, 2022. - 62 p.
Краткий осмотр (реферат): Safflower is one of the oldest crops in human history. Archaeological remains found in Mesopotamia indicate a possible age of about 2500 BC. It is cultivated in many countries, including the USA, Kazakhstan, Turkey, Mexico, India, etc. Safflower oil is of interest because of the high level of linoleic acid, which is not synthesized in the human body. It is necessary to ensure the integrity of plasma membranes, the processes of growth and reproduction, the functioning of the skin and other organs. Regular consumption of safflower oil normalizes cholesterol levels, reduces the risk of cardiac pathology, activates the regeneration of epithelial cells and controls blood glucose levels. Therefore, the issue of pharmacognostic research of domestic varieties of safflower, the development of standardization methods for including the results in the national pharmacopoeia is relevant.
Сафлор є однією із найстаріших культур історія людства. Археологічні останки знайдені біля Месопотамії вказують на можливий вік близько 2500 років до нашої ери. Культивують його в багатьох країнах, у тому числі США, Казахстан, Туреччина, Мексика, Індія та ін. Олія сафлора характеризується високим вмістом лінолевої кислоти, яка не сінтезується у організми людини. Вона необхідна задля забезпечення цілісності плазматичних мембран, процесів зростання та відтворення, функціонування шкіри та інших органів. Сафлорова олія при регулярному вживанні в їжу нормалізує рівень холестерину, знижує ризик виникнення кардіологічної патології, активізує регенерацію клітин епітелію та контролює рівень глюкози у крові. Тому питання фармакогностицького дослідження вітчизняних сортів сафлору, розробка методів стандартизації для включення результатів до національної фармакопеї є актуальною.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30153
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Харіб Маріем Harib MARIEM.pdf
  Restricted Access
1,64 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.