Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30158
Title: Розробка складу м’якої лікарської форми з екстрактами фенхеля і хмелю
Other Titles: Development of the composition with fennel and hop extracts
Authors: Сушинська, Ірина
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;сухі екстракти фенхеля та хмелю;гель;фармацевтична технологія;лікування дерматитів;dry extracts of fennel and hops;gel;pharmaceutical technology;treatment of dermatitis
Issue Date: Feb-2023
Bibliographic description (Ukraine): Сушинська, І. Розробка складу м’якої лікарської форми з екстрактами фенхеля і хмелю : кваліф. робота / наук. керівник Л. Бобрицька. - Харків, 2023. - 49 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена розробці складу м’якої лікарської форми з екстрактами фенхеля і хмелю. Було проведено дослідження літератури щодо розробки м’яких лікарських засобів. Було вивчено номенклатуру препаратів для лікування дерматитів. Досліджено вплив допоміжних речовин на технологічні характеристики гелевих основ та показники якості виготовлених гелів. Розроблено відповідну технологію виготовлення гелю, що містить сухі екстракти фенхеля та хмелю.
The qualification work is devoted to the development of the composition of a soft dosage form with extracts of fennel and hops. A literature review was conducted on the development of soft drugs. The nomenclature of drugs for the treatment of dermatitis was studied. The effect of auxiliary substances on the technological characteristics of gel bases and quality indicators of the produced gels was studied. An appropriate technology for the production of a gel containing dry extracts of fennel and hops has been developed.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30158
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сушинська Ірина,07.02.2023.pdf1,52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.