Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30859
Title: | Фітохімічне вивчення Calendula arvensis (Vaill.) L. |
Other Titles: | Phytochemical study of Calen-dula ar-vensis (Vaill.) L. |
Authors: | Кабак, Владислав |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;календула польова;Айстрові;хімічний склад;показники якості;Calendula arvensis L.;Asteraceae L.;chemical composition;raw material quality indicators |
Issue Date: | Jun-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Кабак, В. Фітохімічне вивчення Calendula arvensis (Vaill.) L. : кваліф робота / наук. керівник В. Процько. - Харків, 2023. - 64 с. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі наведено результати фітохімічного
дослідження трави та квіток календули польової. У досліджуваній сировині
виявлено та визначено вміст флавоноїдів, гідроксикоричних кислот,
стероїдних сапонінів, хлорофілів та каротиноїдів. Визначені показники якості
сировини: втрата в масі при висушуванні, загальна зола, зола, нерозчинна в
хлористоводневій кислоті та вміст екстрактивних речовин при екстракції
водою, 40% та 70 % етанолом. The qualification work containe the results of phytochemical study of herb and flowers of Calendula arvensis L.. In the study raw material identified and determinated the content of flavonoids, hydroxycinnamic acids, steroid saponins, chlorophylls and carotenoids. Raw material quality indicators were determined: loss in mass during drying, total ash, ash insoluble in hydrochloric acid and the content of extractive substances during extraction with water, 40% and 70% ethanol. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30859 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кабак Владислав, 12.06.23.pdf | 3,39 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.