Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30859
Назва: Фітохімічне вивчення Calendula arvensis (Vaill.) L.
Інші назви: Phytochemical study of Calen-dula ar-vensis (Vaill.) L.
Автори: Кабак, Владислав
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;календула польова;Айстрові;хімічний склад;показники якості;Calendula arvensis L.;Asteraceae L.;chemical composition;raw material quality indicators
Дата публікації: чер-2023
Бібліографічний опис: Кабак, В. Фітохімічне вивчення Calendula arvensis (Vaill.) L. : кваліф робота / наук. керівник В. Процько. - Харків, 2023. - 64 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі наведено результати фітохімічного дослідження трави та квіток календули польової. У досліджуваній сировині виявлено та визначено вміст флавоноїдів, гідроксикоричних кислот, стероїдних сапонінів, хлорофілів та каротиноїдів. Визначені показники якості сировини: втрата в масі при висушуванні, загальна зола, зола, нерозчинна в хлористоводневій кислоті та вміст екстрактивних речовин при екстракції водою, 40% та 70 % етанолом.
The qualification work containe the results of phytochemical study of herb and flowers of Calendula arvensis L.. In the study raw material identified and determinated the content of flavonoids, hydroxycinnamic acids, steroid saponins, chlorophylls and carotenoids. Raw material quality indicators were determined: loss in mass during drying, total ash, ash insoluble in hydrochloric acid and the content of extractive substances during extraction with water, 40% and 70% ethanol.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30859
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кабак Владислав, 12.06.23.pdf3,39 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.