Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31182
Title: Вивчення хімічної взаємодії метформіну з напоями
Other Titles: Study of chemical interaction of metformin with drinks
Authors: Гулієв, Рамазан
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра медичної хімії;фармацевтичний факультет;метформіну гідрохлорид;кофеїн;хімічна взаємодія;абсорбційна спектрофотометрія в ультрафіолетовій ділянці;metformin hydrochloride;caffeine;chemical interaction;ultraviolet absorption spectrophotometry
Issue Date: Jun-2023
Bibliographic description (Ukraine): Гулієв, Р. Вивчення хімічної взаємодії метформіну з напоями : кваліф. робота / наук. керівник О. Бевз. - Харків, 2023. - 52 с.
Abstract: Методом абсорбційної спектрофотометрії в ультрафіолетовій ділянці вивчено хімічну взаємодію препарату метформіну гідрохлориду з кофеїном, що показало, що препарат не рекомендовано вживати з кофеїновмісними напоями через можливу взаємодію і зниження фармакологічної дії. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, переліку використаних літературних джерел, викладена на сторінках друкованого тексту, проілюстрована рисунками та таблицями, містить джерел літератури.
The chemical interaction of metformin hydrochloride with caffeine was studied by the method of absorption spectrophotometry in the ultraviolet region, which showed that the drug is not recommended for use with caffeinated beverages due to possible interaction and reduction of pharmacological effect. The qualification work consists of an introduction, three chapters, general conclusions, a list of references, is set out on pages of printed text, illustrated with figures and tables, and contains references.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31182
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гулієв Рамазан, 16.06.2023.pdf1,98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.