Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31182
Назва: Вивчення хімічної взаємодії метформіну з напоями
Інші назви: Study of chemical interaction of metformin with drinks
Автори: Гулієв, Рамазан
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра медичної хімії;фармацевтичний факультет;метформіну гідрохлорид;кофеїн;хімічна взаємодія;абсорбційна спектрофотометрія в ультрафіолетовій ділянці;metformin hydrochloride;caffeine;chemical interaction;ultraviolet absorption spectrophotometry
Дата публікації: чер-2023
Бібліографічний опис: Гулієв, Р. Вивчення хімічної взаємодії метформіну з напоями : кваліф. робота / наук. керівник О. Бевз. - Харків, 2023. - 52 с.
Короткий огляд (реферат): Методом абсорбційної спектрофотометрії в ультрафіолетовій ділянці вивчено хімічну взаємодію препарату метформіну гідрохлориду з кофеїном, що показало, що препарат не рекомендовано вживати з кофеїновмісними напоями через можливу взаємодію і зниження фармакологічної дії. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, переліку використаних літературних джерел, викладена на сторінках друкованого тексту, проілюстрована рисунками та таблицями, містить джерел літератури.
The chemical interaction of metformin hydrochloride with caffeine was studied by the method of absorption spectrophotometry in the ultraviolet region, which showed that the drug is not recommended for use with caffeinated beverages due to possible interaction and reduction of pharmacological effect. The qualification work consists of an introduction, three chapters, general conclusions, a list of references, is set out on pages of printed text, illustrated with figures and tables, and contains references.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31182
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гулієв Рамазан, 16.06.2023.pdf1,98 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.