Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31371
Title: | Development of the composition and technology of antiallergic syrup |
Other Titles: | Розробка складу і технології протиалергічного сиропу |
Authors: | Hasdo, Walid |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;faculty for foreing citizens' education;allergy;syrup;dry extracts of Knautia arvensis and Urtica urens;glucose and fructose;composition;technology;алергія;сироп;сухі екстракти свербіжниці польової та кропиви жалкої;глюкоза та фруктоза;склад;технологія |
Issue Date: | Jun-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Hasdo, Walid. Development of the composition and technology of antiallergic syrup : qualification work / supervisor I. Kryklyva. - Kharkiv, 2023. - 63 p. |
Abstract: | Qualification work contains 43 pages, 6 figures, 5 tables, a list of references of 43 titles.
In order to develop the composition of the medicinal syrup with anti-allergic effect, substances of natural origin were selected as active pharmaceutical ingredients - dry extracts of Knautia arvensis and Urtica urens. Glucose and fructose were chosen as the base of the syrup, flavor corrector - citric acid and pear essence, preservative - sodium benzoate. The manufacturing technology of the medicinal syrup for the treatment of allergies has been substantiated. Кваліфікаційна робота містить 43 сторінки, 6 рисунків, 5 таблиць, список літератури з 43 найменуваннь. З метою розробки складу лікарського сиропу протиалергічної дії в якості активних фармацевтичних інгредієнтів було обрано субстанції природного походження – сухі екстракти свербіжниці польової та кропиви жалкої. В якості основи сиропу були обрані – глюкоза та фруктоза, коригент смаку –лимона кислота та грушева есенція, консервант – натрію бензоат. Обґрунтовано технологію одержання лікарського сиропу для лікування алергії. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31371 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Хасдо Валід.pdf | 1,22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.