Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31442
Назва: | Phytochemical study of of Cranberry fruits |
Інші назви: | Фітохімічне вивчення плодів журавлини |
Автори: | Tochukwu, Eneje Christian |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;faculty for foreign citizens’ education;Cranberry fruits;flavonoids;hydroxycinnamic acid;polysaccharides;плоди журавлини;флавоноїди;гідроксикорична кислота;полісахариди |
Дата публікації: | чер-2023 |
Бібліографічний опис: | Tochukwu Eneje Christian. Phytochemical study of of Cranberry fruits : qualification work / scientific supervisor V. Kuznietsova. - Kharkiv, 2023. - 53 p. |
Короткий огляд (реферат): | Журавлина – рослина, яка містить комплекс біологічно-активних речовин з широким спектром фармакологічної активності. Плоди журавлини – перспективна сировина для розробки нових препаратів для лікування багатьох захворювань з огляду на їх ефективність і безпеку. В результаті проведених досліджень у журавлини плодах визначено вміст втрати в масі при висушуванні, загальної золи, золи, нерозчинної в кислоті хлористоводневій та вміст екстрагованих речовин. Проведено визначення якісного складу біологічно активних речовин у журавлини плодах. У журавлини плодах визначено наявність флавоноїдів, дубильних речовин, сапонінів і полісахаридів. Хроматографічними методами дослідження в журавлини плодах виявлені фенольні сполуки. У журавлини плодах визначено кількісний вміст флавоноїдів, гідроксикоричних кислот та полісахаридів. Встановлено, що вміст флавоноїдів у журавлини плодах становив 0,77±1,83 %, гідроксикоричних кислот – 1,09±1,29 % та полісахаридів – 7,13±2,17 %. Cranberry is a plant with wide range of chemical constituents which exerted many pharmacological effects. There is a great promise for development of novel drugs from Cranberry to treat many human diseases as a result of its effectiveness and safety. The content of loss on drying, total ash, acid-insoluble ash and extractable matter were calculated in Cranberry fruits. Qualitative determination of biologically active compounds in Cranberry fruits was carried out. The presence of flavonoids, tannins, saponins and 3 polysaccharides were determined in Cranberry fruits. At the base of chromatographic analysis, we can make conclusion that flavonoid glycosides and phenolic compounds are present in Cranberry fruits. Quantitative determination of flavonoids, hydroxycinnamic acid and polysaccharides were carried out for Cranberry fruits. It was determined that content of flavonoids in Cranberry fruits was 0,77±1,83 %. hydroxycinnamic acid – 1,09±1,29 % and polysaccharides – 7,13±2,17%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31442 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Енедже Крістіан Точукву.pdf | 900,18 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.