Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31469
Title: | Исследование по выбору вспомогательных веществ при разработке леденцов с экстрактом маклюры |
Other Titles: | Study on the selection of excipients in the development of lozenges with maclura extract |
Authors: | Шаима, Зияни |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;faculty for foreign citizens’ education;xylitol;sucrose;maltitol;somalt;technology;lozenges;maclura extract |
Issue Date: | Jun-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Шаима Зияни. Исследование по выбору вспомогательных веществ при разработке леденцов с экстрактом маклюры : квалиф. работа / науч. руководитель И. Ковалевская. - Харьков, 2023. - 52 с. |
Abstract: | The qualifying work contains 44 pages, 8 tables, 8 figures, a list of references from 39 titles. The task of the work was to study the effect of excipients on the quality characteristics of lozenges for the treatment of the upper respiratory tract with maclura extract. After analyzing the literature data regarding the etiology and pathogenesis of this pathology, maclura extract was chosen as the API. Lemon and ginger extracts have been added to improve the taste characteristics. On the basis of a complex of physicochemical and technological studies, excipients that are part of the lollipops were selected. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31469 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Зіяні Шаіма.pdf | 1,46 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.