Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31484
Название: Development of methods for determining the active substance in the dietary supplement “Calcium pantothenate”
Другие названия: Розробка методик визначення діючої речовини в дієтичній добавці “Кальцію пантотенат”
Авторы: Kanissi, Mahmoud
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра медичної хімії;faculty for foreign citizens’ education;сalcium pantothenate;dietary supplement;active substance;кальцію пантотенат;дієтична добавка;діюча речовина
Дата публикации: июн-2023
Библиографическое описание: Kanissi Mahmoud. Development of methods for determining the active substance in the dietary supplement “Calcium pantothenate” : qualification work / scientific supervisor L. Perekhoda. - Kharkiv, 2023. - 45 p.
Краткий осмотр (реферат): The work is devoted to the development of a method for determining the active substance in the composition of a dietary supplement. The developed method was used for the qualitative and quantitative determination of calcium pantothenate in the dietary supplement "Calcium pantothenate". Research was conducted using chemical methods of identification - color reactions and Beilstein's test. Titrimetric method was chosen for quantitative determination.
Робота присвячена розробці методики визначення діючої речовини у складі дієтичної добавки. Розроблена методика була використана для якісного і кількісного визначення кальцію пантотенату в дієтичній добавці «Кальцію пантотенат». Дослідження проводились з використанням хімічних методів ідентифікації - кольорових реакцій та проби Бейльштейна. Для кількісного визначення був обраний титриметричний метод.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31484
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри медичної хiмiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Каніссі Махмоуд.pdf1,16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.